Od vrućih koraka tanga do glečera –s ve vas to očekuje na putovanju koje se ne propušta. Stoga ne čudi da mnogi nazivaju kulturu i geologiju Patagonije dramatičnom te preporučuju da ju vidite uživo.

Od vatrenog Buenos Airesa do čileanskog Lake Districta; planine pokrivene snijegom, zeleni slapovi koji padaju preko crnog kamenja koje je nastalo nakon erupcije lave, čista jezera, vulkani, šume i glečere, samo su neke od zanimljivosti koje vas očekuju. Jedan od najljepših prizora u Patagoniji jest zapanjujući glečer Perito Moreno.

Nevjerojatna količina leda okružena beskrajnom šumom privlači golem broj turista koji žele vidjeti čudo koje se smatra osmim svjetskim. Perito Moreno jedan je od najvećih izvora pitke vode.

Golemi blokovi plavo-bijelog leda svake dvije do četiri godine stropoštaju se u jezero Argentino, uzrokujući time siloviti tresak i nevjerojatne valove na površini jezera, što prizor čini nezaboravnim.

Dramatični show vide oni koji imaju najviše sreće, a predstava kreće u ožujku. Perito Moreno jedini je glečer koji raste, a ne smanjuje se kao ostali, ali znanstvenici još uvijek ne znaju što je uzrok tomu.

Veliko otkriće: Znanstvenici tvrde da su pronašli osmo svjetsko čudo Rotomahana Rotomahana - 3 Rotomahana - 2 +1 Rotomahana - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju