Platforma Zelenica slavi prvu godinu uspješnog rada. Tulum Zelenice održava se 26. studenog u Domu kulture Prečko od 19 do 22 sata. Svi su pozvani na sajam kreativaca, proizvođača hrane, slobodnu razmjenu, zdravu hranu uz Plavušu združene pivovare Brlog, izložbu, film o radu platforme, muziku i tulum. Dođite se družiti i razmijeniti stvari, knjige, igračke.

Zelenica je suradnička platforma udruga i organizacija koje zajednički žele djelovati na društvo prema promjeni ponašanja iz neodrživog u održivo društvo; koje podržava ljude, prirodu i pravednu raspodjelu u zajednici.

Platforma je u 2016. organizirala građanske akcije Plac pod maskama u Borovju, Zeleni dan u Voltinom, Savica Cvjeta i Dan D(ugave) te pokrenula građanske inicijative Travoltino i Dugave. Pomogli su rad Tranzicijske grupe Savica te organizirali Grupu solidarne razmjene u Voltinom i Dugavama.

Kroz akcije potaknuli su ljude da hranu nabavljaju od malih, lokalnih i organskih proizvođača, naučili ih da sami mogu učiniti puno za sebe, okoliš i susjede razmjenom stvari, uređenjem okoliša, urbanim vrtlarenjem, druženjem, radionicama za djecu i zdravom prehranom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju