Pico de gallo jedna je od najpopularnijih meksičkih salsa u svijetu. U Meksiku se naziva još i salsa Mexicana jer obuhvaća boje meksičke zastave: zelenu, bijelu i crvenu.
Pico de gallo se radi od svježih sastojaka - baza su joj sirove namiornice poput rajčice, luka, ljute papričice, limete, svježih listova korijandera te soli.
Servira se najčešće s čipsom od tortilje, ali poslužuje i s ribom, piletinom s roštilja i sličnim jelima.
Vrlo se lako priprema i kod kuće, a okus joj postaje sve bolji što duže stoji u hladnjaku. Ipak, treba imati na umu da biste pripremljenu smjesu koja stoji u hladnjaku trebali pojesti u maksimalno tri dana. 
Najvažnije za recept jest da koristite svježe i zrele namirnice – nedozrela rajčica drvenaste teksture upropastit će cijelu salsu.
Sastojci za pico de gallo:
- 1 velika svježa i zrela rajčica
 - ½ luka
 - 1 jalapeño papričica
 - 15 grama svježih listića korijandra
 - ½ limete
 - sol po želji
 
Priprema:
- Iscijedite sok limete i posolite ga. U tekućinu dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, luk i jalapeño papričicu.
 - Sve dobro promiješajte pa u salsu dodajte narezane listiće svježeg korijandra.
 - Ohladite u hladnjaku barem pola sata prije posluživanja. Dobar tek!
 
 
    
        Uživajte do mile volje: 5 jela od svježih rajčica koja morate probati ovoga ljeta
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            