Neka od djela koja su obilježila našu kulturu nastala su pod utjecajem sljedećih napitaka. U čemu je uživao Hemingway, a u čemu Wilde, saznajte uz Punkufer...

Francis Scott Fitzgerald

Autor klasika kao što su 'Veliki Gatsby' i 'Neobičan slučaj Benjamina Buttona' uživao je ispijajući Gin Rickey, koktel baziran na džinu. Navodno je Fitzgerald cijenio džin jer ga se nije moglo lako osjetiti u dahu.

Oscar Wilde

Enfant terrible svjetske književnosti, obožavao je jedno od najjačih alkoholnih pića – apsint. S obzirom na ideje koje je razvio u djelima uživao ga je prekomjerno, jer je i sam jednom prilikom izjavio da nakon nekoliko čaši apsinta vidiš stvari onakvima kakve jesu, strašne.
 

Ernest Hemingway

'Zbogom oružje', 'Starac i more' i druge majstorije izašle su iz pera genijalnog Hemingwaya. On je uživao u koktelu Mojito, a jednako je proslavio to piće kao i bar La Bodeguita del Medio u koji je stalno zalazio.

Edgar Allan Poe

Otac horora, najpoznatiji po poemi 'Gavran' također je uživao ispijajući koktele. On se zainteresirao za Eggnog, koji se radi od jaja, šećera, mlijeka, tučenog vrhnja, brendija i ruma. S obzirom na snagu sastojaka, uopće nas ne čudi koje su sve ideje padale na pamet starom Poeu…

Truman Capote

Capote potpisuje 'Doručak kod Tiffanyja', ali i kao drugi prije njega, i ljubav prema koktelima. Pio je Screwdriver, kojeg je zvao omiljenim sokom od naranče. Stvar je samo, da se ovdje s narančom miješa votka, pa nam je sad jasnije zašto je Capote toliko uživao u svom soku.

Jack Kerouac

Autor kultnog romana 'Na cesti' uživao je u Margariti, u koju se zaljubio na jednom od svojih putovanja kroz Meksiko. Tekila, limeta, sol i Triple seca (sastojak za koktele od narančine kore) sve su što vam je potrebno za ovaj fini napitak.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju