Kuferi na koje možemo puniti elektroničke uređaje ili se voziti njima aerodromom do svog izlaza? Ne, ovo nije znanstvena fantastika. U korak sa suvremenim tehnološkim razvojem idu i koferi, a mi donosimo listu 16 najzanimljivijih inovacija na ovom području.

1. Raden A22

Dizajn ugodan oku, ergonomska ručka, ali i 2 eksterna USB porta ono su što nudi ovaj kufer. Usto, kada skinete Raden aplikaciju, na njoj ćete moći pratiti gdje se vaš kufer nalazi.

 

A photo posted by C E S S I A (@cessiaent) on

Cijena: 2035 kuna

2. Barracuda

Ovaj kufer rješava problem mnogih na putovanjima; nedostatak stolića na kojeg možemo staviti laptop. Naime, uz ručku je integriran i "poslužavnik" koji se može rotirati, pa vam može poslužiti kao stolić, a uz njega dolaze i dva držača za čaše. Kufer je i prijenosna baterija uz pomoć koje možete napuniti mobitel do 5 puta, a ima i tragač lokacije koji vas obavještava kad vam prtljaga stigne na karusel za kufere.

Cijena: 2400 kuna

3. Bluesmart

Kufer koji je otporan na vremenske (ne)prilike, a sadrži i punjač s 2 USB porta na kojem možete bilo koji uređaj napuniti 6 puta, a kad se udalji od vas, automatski se zaključava.

 

A photo posted by GadgetCrate (@thegadgetcrate) on

Cijena: 3100 kuna

4. Delsey Pluggage

Ovaj kufer nema što nema. Aplikacija za automatsko mjerenje težine, obavijest kada bude ukrcan na avion, punjač za mobitel, osvjetljenje u unutrašnjosti, uz pomoć aplikacije otključavate kufer svojim otiskom prsta, a možete i provjeriti je li vam i dalje zaključan kada nije u vašoj blizini. Ima i vremensku prognozu te aplikaciju u koju ubacujete informacije o letu i putu.

Cijena: Nepoznata

5. Planet Traveler USA

Još jedan kufer koji ima automatsko vaganje i GPS, ali i handsfree telefonski zvučnik. Samo nemojte razgovarati u javnosti, moglo bi izgledati malo čudno da pričate s kuferom.

Cijena: 1850 kuna

6. Trunkster

Možete li zamisliti kufer bez ciferšlusa? Teško, ali ne i nemoguće. Ovaj kufer stvarno je revolucionarizirao dizajn prtljage sa svojim kliznim vratima. Usto ima 2 USB porta, punjač, digitalnu vagu i GPS.

 

A photo posted by DearDearDear (@dear555) on

Cijena: 2500 kuna

7. Travel ProCrew11

Izuzetno lagan kovčeg, a sadrži RFID (identifikator radijske frenkvencije) i blokator krađe identiteta te USB port.

Cijena: 1500 kuna

8. Samsonite GeoTrakR

U suradnji s LugLocom Samsonite je razvio integrirani, ali ujedno i koji se može izvaditi, sistem za praćenje. Prilikom uzlijetanja, on se gasi, a kada se avion u potpunosti zaustavi, opet se pali.

Cijena: 2750 kuna

9. Tylt Energi Backpack

Ruksak koji je, bolje rečeno, prijenosni punjač. Ima 5 vanjskih i 2 unutarnja džepa za kablove, a njegova baterija omogućava da punite 3 uređaja istovremeno. Ima i pretinac za laptop veličine 15 inča, a vanjština je vodootporna i spremna na sve vremenske uvjete.

Cijena: 700 kuna

10. Trakk Armor

Idealan za sve planinare, bicikliste i ostale avanturiste. Vaše stvari u ovom ruksaku uvijek će biti na sobnoj temperaturi, bez obzira na vanjske uvjete. Ne treba ni spominjati da je vodootporan. A ima i LED rasvjetu, što će vaše noćne avanture učiniti sigurnijima.

Cijena: 700 kuna

11. Modobag

Već smo pisali o prvom motoriziranom kuferu s kojim možete preći i do 12 kilometara. Ali, sadrži i 2 USB porta, LED rasvjetu i aplikaciju putem koje ga možete pratiti.



Cijena:
7055 kuna

12. ECEEN Backpack

Lagan i vodootporan, ali osim toga ima i solarni panel kojeg možete smotati i skinuti, a puni bateriju koju možete koristiti i noću.

Cijena: 350 kuna

13. CO.alition Colfax PHD Smart Backpack

Najjači adut ovog ruksaka bežićni je hard disk s 500 GB koji vam omogućava da prebacujete podatke i bez interneta.

Cijena: 3400 kuna

14. Lumos unPlug

Vodootporan i napravljen od materijala koji služi kao solarni panel. Pretvara sunčevu svjetlost u električnu energiju koju koristi da napuni ugrađenu bateriju. Ima i reflektirajuću površinu.

Cijena: 700 kuna

15. Fugu Travel

Za sve vas kojima je potreban mali kufer kada putujete nekamo, a onda ogroman na povratku, zbog silnih stvari koje ste kupili na putu, ovo je za vas. Ovaj kufer može se povećati. Sadrži i GPS.

Cijena: 2000 kuna

16. Rimowa Topas

S ovim kuferom možete se pozdraviti s čekanjem u redovima na check-inu. Umjesto da dobije papirnatu, ovaj kufer ima ugrađeni digitalnu oznaku, pa svoju prtljagu možete prijaviti i od kuće, a kada stignete na aerodrom, kufer samo ostavite. Zasada je jedini problem što je broj aerodroma na kojima možete koristiti ovaj pametni izum ograničen.


Cijena: 9000 kuna

Pogledajte i što se događa s vašom prtljagom u snimkama s aerodroma, ali i savjete kako se pametno spakirati. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju