Ako ste ikada doživjeli da vam nedostaju stvari iz kofera koji ste predali na check-inu, niste jedini. Putnici koji su lete aviokompanijama diljem svijeta prijavljuju gubitak najrazličitijih stvari – od satova i fotoaparata, vrijednog nakita do boca pića, pa čak i veša.

Svake godine na tisuće putnika prijavi krađu stvari iz kofera koji su prošli check-in, a bilo je i slučajeva kada su kamere aviokompanija zabilježile kako zaposlenici otvaraju kofere i uzimaju stvari putnika.

Stoga je vrijedne predmete najbolje spakirati u ručnu prtljagu koja ide s vama u putničku kabinu, kao i uplatiti putničko osiguranje. Imate li račun za vrijedne predmete koje nosite, također ga je korisno ponijeti sa sobom u slučaju da treba dokazati vrijednost.

Neki putnici nakon pakiranja fotografiraju unutrašnjost kofera kako bi lakše mogli dokazati kako im nedostaje predmet koji su ponijeli sa sobom. Zahvaljujući snimci barem možete biti sigurni što ste sve spakirali.

Posumnjate li na krađu svakako je valja prijaviti aviokompaniji, kao i policiji - u slučaju da se radi o vrijednim predmetima. Nažalost, većina takvih slučajeva ipak nikada ne bude riješena, osim ako je prtljaga kompletno uništena u transportu ili izgubljena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju