Pakovo Selo smjestilo se neposredno do Drniša, a ono što ga izdvaja od ostalih mjesta Dalmatinske zagore entuzijazam je jednoga čovjeka, odnosno obitelji koja je promijenila turističku sliku i ponudu tog pomalo zaboravljenog kraja.

Joško Lokas vratio se iz Njemačke u rodno Pakovo Selo prije 8 godina jer je vidio potencijal za razvoj ruralne sredine jednostavnim, a opet hrabrim planom. Naime, on je ono što je do tada radio za obitelj i prijatelje pretvorio u posao i otvorio jedinstveno mjesto na tim područjima - Etnoland



A Etnoland se najlakše može opisati kao mjesto gdje ćete upoznati dalmatinsku kulturu i običaje uz srdačne domaćine kod kojih ćete se osjećati kao kod kuće. Tako gosti, koji dolaze iz cijeloga svijeta, imaju priliku vidjeti autentični način života Zagore, kušati domaću hranu i sudjelovati u brojnim aktivnostima koje vraćaju u daleku prošlost i jednostavniji način života koji je bio nemoguć bez suživota s prirodom.

Joško Lokas priča kako se kultura i običaji turistima najlakše predstavljaju tako da ih se sve uključi u brojne aktivnosti poput kola ili pripremanja peka, za koju kaže kako je u tim krajevima normalna stvar, ali strancima je to nezaboravno iskustvo kojeg se rado sjećaju. 


 

A osim uživanja u peki koju su sami pripremili na stolu se uvijek nađe i poznati drniški pršut, vino i brojni druga jela tradicionalne recepture. Ono što oduševljava posjetitelje je i autentična arhitektura, odnosno kameni suhozidi i tradicionalna dalmatinska kuća s kamenim krovom koji čvrsto stoji na mjestu bez ikakvog vezivnog materijala.

Sve u Etnolandu ima svoju priču i povijest, a domaćini će se rado potruditi da vam što bolje prikažu život njihovih predaka pa ako ste raspoloženi za vrhunsku gastronomsku ponudu, čisti zrak i dobru zabavu pravac Pakovo Selo i Etnoland obitelji Lokas.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju