Beč j
e najbolja LGBTI destinacija na svijetu. Austrijskom glavnom gradu uručena je ta nagrada početkom ožujka ove godine, a u konkurenciji su se našli još New York, Kanada, Tajland, Las Vegas i Los Angeles.

"Presretni smo. Ova nagrada potvrđuje da se Beč razvio od skrivenog heroja do hit mjesta za LGBTI zajednicu", rekao je direktor turističkog ureda Norbert Kettner.

Prestižnu titulu dobili su od Australian LGBTI Awardsa u vlasništvu OutNews Globala i Twin Media Groupa, koji nagrađuju pojedince i organizacije koji podupiru lezbiljke, gay, biseksualne, transrodne/transseksualne te interseksualne osobe.

Beč - 1 Beč - 1 (Foto: Guliver / Thinkstock)

No to nije jedina nagrada koja Beč svrstava među najbolje LGBTI destinacije. U siječnju ove godine svjetski poznata LGBT putnička platforma GayTravel.com proglasila ga je najboljom međunarodnom destinacijom, a 2017. svjetska turistička organizacija UNWTO u svom je izvještaju "Second Global Report on LGBT Tourism“ Beč nazvala primjerom dobre turističke prakse.

Kako bi to tako i ostalo, Beč se ponudio biti domaćin Euro Pridea koji će se u austrijskoj prijestolnici održati u od 1. do 16. lipnja 2019. godine. Osim toga u Austriji ove godine na snagu stupa i zakon o istospolnim brakovima, čime će Beč zasigurno ojačati svoju poziciju i postati još popularnijom destinacijom LGBTI zajednice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju