Topla čokolada s Guinnessom, Bailaysom i viskijem

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci: 

1 boca Guinnessa (0,35l)
¼ šalice kakaa
1 žlica šećera
prstohvat soli
3 šalice mlijeka
100g mliječne čokolade
100g tamne čokolade
0,1l Baileysa
0,1l viskija

 

Priprema:

1. U srednje velikoj tavi kuhajte Guinness na srednje jakoj vatri sve dok se ne reducira na ½ šalice. Za to će vam otprilike trebati 10 minuta, a kad ste gotovi maknite s vatre i stavite sa strane.

2. U tavi, pomiješajte kakao sa šećerom i soli. Dodajte još i mlijeko i obe vrste čokolade. Zagrijavajte na srednjoj vatri i miješajte sve dok se smjesa ne otopi i zagrije.

3. Reduciranom Guinnessu dodajte viski i Baileys. Koristeći ručni mikser, cijelu smjesu umutite, izlijte u čaše i poslužite odmah.

Ako imate želju za slatkim, ovdje potražite još inspiracije u našem Tjednu čokolade!