Topla čokolada s Guinnessom, Bailaysom i viskijem
Sastojci:
| 1 boca | Guinnessa (0,35l) |
| ¼ šalice | kakaa |
| 1 žlica | šećera |
| prstohvat | soli |
| 3 šalice | mlijeka |
| 100g | mliječne čokolade |
| 100g | tamne čokolade |
| 0,1l | Baileysa |
| 0,1l | viskija |
Priprema:
1. U srednje velikoj tavi kuhajte Guinness na srednje jakoj vatri sve dok se ne reducira na ½ šalice. Za to će vam otprilike trebati 10 minuta, a kad ste gotovi maknite s vatre i stavite sa strane.
2. U tavi, pomiješajte kakao sa šećerom i soli. Dodajte još i mlijeko i obe vrste čokolade. Zagrijavajte na srednjoj vatri i miješajte sve dok se smjesa ne otopi i zagrije.
3. Reduciranom Guinnessu dodajte viski i Baileys. Koristeći ručni mikser, cijelu smjesu umutite, izlijte u čaše i poslužite odmah.
Ako imate želju za slatkim, ovdje potražite još inspiracije u našem Tjednu čokolade!

