Ne naziva se za ništa Europa, starim kontinentom. Njena povijest traje tisućama godina, pa se tako na europskom tlu možete šetati po rimskim ruševinama, penjati se na vulkane, diviti se umjetničkim remek djelima u slavnim muzejima, spavati u dvorcima i slično. Ipak, dosad recimo niste mogli jesti u restoranu dok oko vas plivaju razne ribe, ali su Norvežani odlučili europsku gastronomiju, ali i kulturu, obogatiti i na ovaj način.

Norveška dizajnerska tvrtka Snohetta u javnost je izašla s planovima o izgradji podvodnog restorana, koji će se vati jednostavno „Under“. Restoran bi trebao biti izgrađen na samom jugu Norveške, kod mjesta Baly, na dubini od pet metara.

 

A post shared by Snøhetta (@snohetta) on

Izvana će restoran izgledati kao veliki „kontjener“, no unutar njega će se nalaziti mjesta za 100 gostiju, koji će svijet oko sebe promatrati kroz panoramski prozor duljine 10 metara. S obzirom na klimu koja je sve samo ne ugodna, Under će biti dizajniran na način da bez problema odolijeva svim vremenskim neprilikama.

Izgradnja je planirana za sljedeću godinu, dok bi restoran svoja vrata trebao otvoriti 2019. godine. Inače, podvodni restoran nije revolucionarna ideja, jer je već davne 2004., prvi takav otvoren na Maldivima. Pa u slučaju da vam se ne da čekati otvaranje skandinavskog, neka ribe bulje u vaš tanjur dok ručate usred Indijskog oceana.

 

A post shared by Snøhetta (@snohetta) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju