Zagrepčani su u prošlosti rado i često koristili sve raspoložive zaleđene površine u svrhu razonode i rekreacije. Klizalo se po zaleđenim maksimirskim jezercima, savskim rukavcima, barama i poplavljenim ledinama pokraj današnjeg Glavnog kolodvora.

Nadahnuti potrebama grada, ali i svjetskim metropolama poput New Yorka, koji u centru grada svake zime svojim sugrađanima nudi mogućnost klizanja na otvorenom, Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je projekt Ledeni park na Tomislavcu.

Projekt obuhvaća otvaranje glavnog klizališta površine 800 četvornih metara uz Umjetnički paviljon, dok će ostatak parka biti prošaran klizačkim stazama širine dva i pol metra.


U sklopu ovoga adventskog projekta planiraju se brojni kulturni programi za djecu, škola klizanja, kao i bogata gastro ponuda u obližnjim šatorima i na raznovrsnim štandovima.

Ledeni park na Tomislavcu otvara se 5. prosinca ove godine, a trajat će do 18. siječnja 2015. Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 9 do 23 sata, klizaljke će se moći iznajmiti po cijeni od 10 kuna, a cijena ulaznice za klizalište stajat će 20 kuna.

Vidimo se na ledu!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju