Hinava je naziv za salatu koja se tradicionalno jede na Borneu, a tajna dobrog okusa je u svježoj ribi koju treba dobro preliti limunovim sokom. Niste li sigurni da li je riba noć prije kupnje plivala, radije je prethodno skuhajte na pari ili polijte uljem pa zapecite u papiru za pečenje.  

Sastojci za salatu:

600 g što svježije sirove ribe (tuna, palamida, inćuni, skuša…)
120 ml limunovog soka
3 ljutike
đumbir
3 ljute papričice
manja tikvica
2 žlice jogurta
 

Priprema:

1. Tanko narežite tikvicu i posolite je. Ostavite je deset minuta pa isperite pod vodom.

2. Ribu očistite i narežite na što tanje kriške marinirajte u limunovom soku oko deset minuta.

3. Usitnite ostale sastojke pa sve pomiješate u salatu pa stavite u hladnjak da se ohladi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju