Iako najpoznatiji svjetski festival piva počinje tek za dva mjeseca, u javnost su puštene cijene pića. Još jednu godinu u nizu one će doživjeti porast, tako da Oktoberfest malo po malo postaje samo za one jako dubokog džepa.

Kako će 16. rujna, pa sve do 3. listopada šatori biti puni, uopće ne treba sumnjati. Najslavniji pivski festival i ove će godine biti posjećen i tražit će se mjesto više, a cijene polako idu u nebo. Ipak, dok je god kupovna moć posjetitelja takva da im to ne smeta, nitko ne bi trebao imati ništa protiv.



Litra najjeftinijeg piva koje će se ove godine točiti stajat će 78 kuna (10.60 €), a moći će se kupiti u samo dva šatora. Dakle, ako želite popiti veliko pivo po hrvatskim mjerilima, najjeftinija cijena kojju ćete za to platiti iznositi će 39 kuna.

U slučaju da ste mislili uštedjeti, te nakon jednog piva preći na vodu, morat ćemo vas razočarati. Za litru vode u prosjeku ćete izdvojiti 64 kune (8.73 €), pa je možda bolje da dodate još malo i nastavite piti najpoznatiji proizvod od hmelja. Ukoliko se pak odlučite za limunadu jer je došlo vrijeme triježnjenja, litru ćete platiti 70 kuna (9.55 €).



U svakom slučaju, kad popijete koju viška pazite na stvari, s obzirom da je fascinantan popis što se sve uspije izgubiti na Oktoberfestu. Prema podacima za 2015. godinu, za vrijeme trajanja festivala izgubljeno je 1000 odjevnih predmeta, 950 osobnih iskaznica, 300 naočala, 480 mobitela, 2 vjenčana prstena...

Oktoberfest prosječno bilježi 5 milijuna posjetitelja, te je najveći festival piva na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju