Kako bi izgledale sunčane naočale iz budućnosti, daje naslutiti Ampere, američka tvrtka koja bi uskoro na tržište trebala izbaciti Dusk. Stakla pametnih naočala zatamnjuju se baš onoliko koliko vam zatreba u tom trenutku. Svjetlinu možete regulirati pritiskom na jednu od tipki na okvirima ili je pak detaljnije prilagoditi u mobilnoj aplikaciji.

Napredniji model ima ugrađeni zvučnik i mikrofon kako bi kupci mogli i bezbrižno telefonirati bez ruku. Umjesto klasičnih, fotokromičkih stakala koji se automatski zatamnjuju na jarkom svjetlu, Dusk to čini uz malu pomoć elektronike – i to brzinski (0,1 sekundi), što je od velike pomoći u vožnji.

Osim što s njima možete telefonirati ili slušati glazbu, naočalama možete lako pozvati Siri ili Google Assistanta. Ampere ističe kako su zvučnici napravljeni tako da zvuk čuju samo oni koji nose naočale, ali ne zaglušuju, pa ćete moći čuti sve što se oko vas događa.

Osim za telefoniranje bez ruku, zvučnik je koristan i u slučaju da zametnete naočale jer će se oglasiti kada upotrijebite neku od za to namijenjenih aplikacija. Bez punjenja Dusk traje 20 dana, ili pak četiri sata neumornog korištenja zvučnika. Iako su vodootporne, ne preporučuje ih se držati u vodi, no kiša im neće naštetiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju