U neposrednoj blizini Bleda i čudesnog bledskog jezera možete odsjesti u udobnim glamping kućicama usred šume koje vam u samo nekoliko kvadrata pružaju sve što biste mogli poželjeti na kratkom odmoru u prirodi.

U blizini rijeke Save, koja je ovdje plava i divlja, usred zelene smrekove šume, smjestilo se ljupko "Slovensko selo" koje čini osam drvenih kućica sagrađenih pod drvećem ili – na njemu.

Kućice iz mašte

Sve su kuće građene od lokalnog, slovenskog drva, mogu se pohvaliti lijepim interijerom koji će vas uvjeriti da sve što vam je potrebno stane u jako malo prostora, a dašak luksuza osiguravaju potpuna privatnost i intimne terase, svaka s drvenom hidromasažnom kadom.

Zajednička kupaonica za sve kućice od njih je udaljena 50 metara, a za nju posjetitelji imaju samo riječi hvale i što se tiče opremljenosti i što se tiče čistoće. U restoranu obližnjeg alpskog hotela Ribno možete uživati i u bife doručku ili večeri.

Glamping kućice dio su Ribno Alpine resorta u kojem je, osim spomenutog hotela i Biciklističko selo s luksuznim bungalovima koji imaju i vlastitu kupaonicu i maleno jezero koje koriste samo "mještani", a naravno, ovdje ćete pronaći sve potrebno i biciklistima i njihovim biciklima.

Glamping kućice u šumi, nazvane imenima slovenskog cvijeća, nude vam i posteljinu i Wi-Fi i parking, a prema dogovoru možete i naručiti hranu iz restorana na prag svoje kućice, unajmiti bicikle, informirati se o vremenu, biciklističkim i pješačkim rutama u blizini ili se priključiti vođenom izletu ili šetnji.

Priroda, priroda, priroda

Tražite li bazu za nekoliko dana aktivnog odmora pod Julijskim Alpama, ove vas kućice neće razočarati. Miris drva i šume koji osjećate i dok spavate još će vas čvršće povezati s prirodom. Avježi alpski zrak i prekrasna priroda pozivaju vas da provedete dan na otvorenom, a na Bledu postoji bezbroj načina da se zabavite i nauživate prirode.

Biciklizam, planinarenje, šetnje uz jezero, veslanje, rafting, paragliding samo je dio aktivnosti koje vam se u okolici nude kad snijeg okopni. Kroz Bled vodi i etapa Julijske planinarske staze koja vas vodi rubom Julijskih Alpa i Triglavskog nacionalnog parka, a iz Ribna se jednostavno možete zaputiti i prema Karavankama, vrhovima Pokljuke, Jelovici, Mežakli, Bledskom brdu… za početak.

Nakon aktivnog dana ona drvena bačva na terasi činit će vam se kao još bolja ideja. Bilo da se na Bled uputite u romantičnom ili ekipnom aranžmanu, ove vas kućice neće razočarati. Mogu primiti do četvero ljudi, sve su grijane pa vam ni hladnoća ne može pomrsiti planove, a sve detalje ponude možete proučiti na Bookingu. Cijene se kreću od 140 eura po kućici naviše, ali aravno ovisit će od broju osoba, sezoni i korištenju ostalih sadržaja u kompleksu.

Za kraj, ali ne i manje bitno, ovaj turistički kompleks na Bledu prvi je slovenski zero waste smještaj, pa odlučite li se ovdje odsjesti nećete napraviti nešto lijepo samo za sebe, nego i za majčicu prirodu.

Alpska bajka: Kućice koje su (sa)čuvale Švicarce danas postaju sve popularnije mjesto za odmor u prirodi Zermatt - 3 Zermatt - 2 Zermatt - 1 +0 Zermatt

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju