Rim je grad u kojem vam neće trebati javni prijevoz jer je sve relativno blizu. Možda ćete zatrebati metro u slučaju da nećete htjeti pješačiti do npr. Vatikana, no ni to nije tako strašna ruta.

Upravo vam posjet Vatikanu preporučujemo kao jednu od aktivnosti u slučaju da se u Rimu nađete na manje od 24 sata. Posjetite baziliku sv. Petra, koja je najveća kršćanska crkva (bazilika sv. Petra nije katedrala jer u njoj ne stoluje biskup, nego je njezin službeni naziv Papinska bazilika sv. Petra u Vatikanu) na svijetu (besplatan ulaz), i razgledajte glavni vatikanski trg Piazzu di San Pietro (djelo poznatog arhitekta Berninija i jedan od najpoznatijih gradskih trgova na svijetu).

Ako poželite, zaputite se i do Vatikanskog muzeja (s Vatikanskim muzejima povezane su Rafaelove sobe i Sikstinska kapela), za što vam preporučujemo da unaprijed preko interneta kupite ulaznicu i uštedite nešto novca i vremena.

Do Rima u srpnju iz Splita možete u sljedećim terminima:

2. 7. 2021. – 5. 7. 2021. – 539 kn
6. 7. 2021. – 11. 7. 2021. – 539 kn
20. 7. 2021. – 26. 7. 2021. – 683 kn

Let od Splita do Rima traje oko 1 sat, a putujete kompanijom Vueling Airlines. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kompanije Vueling Airlines 

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop), te jedan manji ručni kofer koji sa sobom na avion unosite besplatno (do 10 kg). Za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i sami odlazak na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Italiji. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju