Rovinj je predivan istarski gradić i za mnoge je to dovoljan razlog da ga učini mjestom koje vrijedi posjetiti. Mnogi će na odmoru provesti 2-3 dana i najvjerojatnije će se oduševiti njegovim šarmom, šarenim ulicama i veličanstvenim zalascima sunca. Za one koji još nikad nisu bili, sad je pravo vrijeme za posjetiti jedno od najljepših mjesta na Jadranu.

Grad je kao stvoren za obitelji. Izvrsno je mjesto za opuštanje i obiteljske aktivnosti na otvorenom. U blizini starog grada nalazi se park šuma Zlatni rt poznat i kao Punta Corrente, veliki park s biciklističkim stazama, plažama i malim kafićima. Ovdje možete provesti dane u raznim aktivnostima u prirodi. Za ozbiljnije bicikliste, biciklističke staze se protežu i dalje: postoje 3 staze od 30 kilometara i dvije koje su dulje od 60. Uz to, Rovinj je odlična baza za istraživanje ostatka Istre.

Odlučite li se upravo sad za posjet Istri, Crno jaje vam donosi posebnu ponudu koja uključuje potpuno opuštanje kroz dva noćenja s uključenim polupansionom u predivnom Hotelu Eden. Ova rajska ponuda za odmor za dvoje ili cijelu obitelj pružit će vam vrhunski smještaj, korištenje Wellness i Spa centra te bazena i fitness centra hotela. Boravišna pristojba uključena u cijenu, a kupon vrijedi ovisno o odabranoj opciji, od 14.11. do 05.12.2021. Svakako prilika koja se ne propušta!

Kad ste u Rovinju, posjetite veličanstvenu crkvu sv. Eufemije. Ova barokna crkva u središtu je starog grada, a njen zvonik je glavna znamenitost. Svakako se zaputite i do zavičajnog muzeja. Ovdje ćete pronaći nalaze iz rimskog doba, fascinantne pomorske potrepštine te brojne druge umjetnina baruna Georga von Hütterota koji je živio na obližnjem Crvenom otoku.

Od marine, mimo mola i oko rtova, Rovinj postaje prekrasno fotogeničan, a njegova riva obrubljena restoranima i koktel barovima u kojima se najbolje uživa dok zalazi sunce. Rezervirajte stol u Copacabani, Ancori, Stella di Mare ili La Puntalini i panorama će vas u sekundu, kao uostalom i Rovinj, osvojiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju