Uživajte u nevjerojatnom danu u prirodi i napunite baterije dok šetate kanjonima Nacionalnog parka Paklenica. Postanite jedno s prirodom oko sebe i dodajte uzbudljivu avanturu odmoru!

Nacionalni park Paklenica sastoji se od kanjona rijeka Velike i Male Paklenice koji oduzimaju dah svim posjetiteljima južnoj strani Velebita. Proglašena je nacionalnim parkom 1949. godine. Posjetite li Paklenicu, očekujte zaista posebno iskustvo. Uživajte u raznolikoj flori i fauni, kao i u nevjerojatnim geomorfološkim oblicima. Priroda oko vas je netaknuta i nezagađena, što ovo mjesto čini prekrasnom idejom za bijeg u vrućim ljetnim danima. Ako poželite, možete se popeti sve do vrha, a ako penjanje nije vaš đir, isprobajte lokalnu rakiju ili čaj od samoniklog bilja koje raste na ovom području. Dolazite li u ovo područje ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje, piknik opremu te dovoljno vode, ali i topliju odjeću.

Poželite li posjet Nacionalnom parku Paklenica spojiti s ljetnim odmorom na Jadranu, Camping Paklenica mogao bi biti pravi odabir za vas. Camping Paklenica nalazi se uz more, na 800 metara od Starigrad-Paklenice, 40 km sjeverno od povijesne jezgre Zadra i svega 1 km od ulaza u Nacionalni park Paklenica, što znači da vas do samog ulaza u park dijeli svega 20-tak minuta laganje šetnje predivnim krajolikom. Odlična stvar je ta, što je ulaznica za posjet Paklenici uključena u cijenu od 999 kuna koja uz spomenute karte, sadrži i dva noćenja za četiri osobe u ovom divnom jadranskom camping resortu.

Camping Paklenica svojim posjetiteljima nudi smještaj u predivnim mobilnim kućicama koje nude apsolutne sve sadržaje potrebne za pravi odmor. Na raspolaganju su vam klima-uređaj, dnevni boravak, LCD TV sa satelitskim programima i kuhinju. Također obuhvaćaju namještenu terasu, WC i tuš. U sklopu kampa gostima su na raspolaganju vanjski bazen, trgovina prehrambenih proizvoda, bar, konoba i besplatni Wi-Fi.

Ono što je također važno za napomenuti je ostajete li u Camping Paklenici nekoliko dana, osim Nacionalnog parka Paklenica, možete posjetiti i ostale nacionalne parkove u blizini – Nacionalni Park Kornati, Plitvička jezera ili slapove Krke.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju