Turska je već nekoliko godina veoma popularna zemlja za odmor na Mediteranu. Brojni hoteli visoke kategorije, daleko poznata i izvrsna gastronomija Turske i ljubaznost turskih ugostitelja nešto je što se cijeni. Kad tome pridodamo i niske cijene za tjedan dana odmora, dolazimo do dobitne kombinacije.

No je li to zapravo dovoljno? Vjerujem da nije. Današnji turist više ne voli samo ležati na plaži i jesti dobru hranu. On želi biti uključen i ima potrebu aktivno sudjelovati u istraživanju i upoznavanju novoga. Upravo za takve turiste, Turska polako otvara vrata svojih atrakcija, a sadržaja nimalo ne nedostaje.

Jedna od takvih aktivnih destinacija koja poziva na istraživački odmor je i Kapadokija (Cappadocia u doslovnom prijevodu znači: "Zemlja predivnih konjeva"), regija koja se nalazi u samom srcu Turske. Ovo vulkansko područje staro preko četiri milijuna godina naseljeno je još od davnih dana, a svoju atraktivnost danas može zahvaliti svojem zanimljivom krajoliku koji uvelike podsjeća na onaj mjesečev. "Vilinski" dimnjaci uzdižu se u zrak, a upravo su oni kroz godine postali domovi lokalnog stanovništva koje je odlučilo u stijenama izgraditi svoje domove.

Poželite li i vi istražiti ljepote ovog područja koje je po mnogima jedno od najljepših na svijetu, vrijeme je da posjetite portal Crno Jaje koji vam donosi zaista povoljnu ponudu. Cijena uključuje povratni charter let iz Zagreba do Antalye, 7 noćenje s polupansionom (švedski stol) u hotelima s 4* ili 5* u dvokrevetnoj sobi te ulaznice i stručno vođenje: Mevlana muzej u Konyi, Göreme - muzej na otvorenom, Sultanhani i panoramski razgled dolina te prijevozi prema programu. Sve to već od 2.099 kuna. Istraži ponudu ovdje.

Prije nego se zaputite na izlet, svakako istražite i naš članak o Derinkuyu – podzemnom gradu u kojem su se skrivali kršćani, a kojeg ćete vrlo vjerojatno i posjetiti prilikom posjete Kapadokiji.

Poželite li umjesto daleke Kapadokije istražiti Istanbul, Bursu, Pammukale i Antaliju, tu vam je na raspolaganju ponuda koja uključuje upravo to. Povratni charter let iz Zagreba do Antalye te unutarnji let Istanbul – Antalija u ekonomskoj klasi, 7 noćenja u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi + 7 polupansiona (7x doručak i 7x večera).

Naravno, uključene su i ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Aja Sofija, Ulu džamija i Koza Han, Pergamon, Akropolis, Pamukkale te Hierapolis. Sve to od nevjerojatnih 3.099 kuna. Ako se odlučite za ovu ponudu, istražite naš članak o 5 restorana koje morate posjetiti, ako ste u Istanbulu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju