Sander Sinot predstavio je zapanjujući novi koncept superjahte po imenu Poezija (Poetry) koja može postići maksimalnu brzinu od 17,5 čvorova. Nizozemski dizajner jahti osmislio je 130 metara dugo plovilo koje se u potpunosti prilagođava potrebama vlasnika.

Poezija izgleda poput luksuznog doma na vodi, a vlasniku pruža maksimalnu privatnost, što se očituje u drugačijem izgledu same superjahte.

Najviša paluba rezervirana je za vlasnika i njegov apartman, koji obuhvaća sve moguće pogodnosti. Poetry ima i četiri kabine za goste, dvije VIP kabine na nižoj palubi te dodatni smještaj za maksimalno 47 članova posade.

Morski bazen s proširivim platformama za plivanje Morski bazen s proširivim platformama za plivanje (Foto: Profimedia)

Na superjahti se mogu naći veliki dnevni boravak s kinom, monumentalna blagovaonica, wellness-centar sa saunom, teretanom, kozmetičkim centrom, ali i prostrana garaža za manja plovila i vodene igračke bogataša.

Najupečatljiviji dio superjahte svakako je morski bazen koji nastaje spuštanjem jednog od otvora na brodu ispod razine mora i dopuštanjem da pročišćena morska voda uđe u za to predviđeni ograđeni prostor.

U produžetku se nalazi višenamjenski prostor za opuštanje i zabavu s kružnim stepeništem koje ga povezuje s glavnom palubom. Tu su i proširive platforme za plivanje koje su opremljene ležaljkama i kaučima.

Kako je Sander Sinot zamislio superjahtu Poetry, provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju