Švicarski startup napravio je pastu od kave pod imenom No normal, koja predstavlja najjednostavniji način za uživanje u ovom popularnom napitku kada se nalazite na nekom izoliranom mjestu u prirodi.

No normal kavu potrebno je istisnuti iz aluminijske tube i otopiti u šalici vruće ili hladne vode – i odmah je spremna za ispijanje.

Ako pri ruci nemate vode ni šalice, a želite brzi kofeinski fiks, možete je istisnuti i na keks, krišku kruha, komadić čokolade ili voće i tako pojesti.

Malo No normal paste možete istisnuti na bananu i pojesti Malo No normal paste možete istisnuti na bananu i pojesti (Foto: Profimedia)

Jedna tuba od 100 grama paste sadrži oko 20 šalica kave. Mala je, kompaktna i ne iziskuje pohranjivanje u hladnjaku, pa se nameće kao sjajan izbor za kavopije backpackere, planinare ili sve one koji vole boraviti u netaknutoj prirodi.

Arabica iz tube

Zasad je dostupna tek pasta od 100 posto kolumbijske kave Arabice s certifikatom Fair Trade, a prodaje se preko interneta po cijeni od 15,95 eura za tubu.

No normal, tube od 100 g, 15,95 eura No normal, tube od 100 g, 15,95 eura (Foto: Profimedia)

Proizvođači tvrde da se razlikuje od instant-kava u vrećicama – ima snažan okus s notama čokolade, orašastih plodova i karamele. Uz to je lagano zaslađena prirodnim izvorom šećera.

Kad pastu potrošite, tubu možete reciklirati.

Više o pasti No normal potražite na internetskim stranicama proizvođača preko kojih možete i naručiti ovaj inovativan proizvod.

Unutarnji šator: Zgodna ideja za sve one koji još uvijek rade od doma Unutarnji šator Tent Pod tvrtke Steelcase - 4 Unutarnji šator Tent Pod tvrtke Steelcase - 3 +0 Unutarnji šator Tent Pod tvrtke Steelcase - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju