Caracat je novo uzbudljivo hibridno vozilo koje je predstavljeno na Caravan Salonu u Düsseldorfu u Njemačkoj početkom ovoga mjeseca. Riječ je o vozilu koje na tlu "igra ulogu" kamp-prikolice, a na vodi se "pretvara" u katamaran te tako nudi mogućnost kampiranja na čvrstom tlu, ali i na rijekama i jezerima.


Njegovo ime je kombinaciju dvaju vozila koje utjelovljuje – caravan i catamaran – a osmislila ga njemačka tvrtka istog imena iz Heidelberga u suradnji s tvrtkom Schneider Caravaning.

Kada je na kopnu, Caracat treba vući kao prikolicu, a dok je na vodi, pokreće ga električni motor od 8 do 15 konjskih snaga. Po želji se može ugraditi i dizelski motor od 25 konjskih snaga.

Caracat ima patentirani dizajn s dva pontona koji se mogu izvući i uvući te vam omogućuje da ga koristite i kao plutajući kamper.

Unutrašnjost Caracata Unutrašnjost Caracata (Foto: Profimedia)

Postoje tri različite vrste Caracata: najmanji je dug 6,6 metara, srednji ima 7,6 metara, a najduži se proteže na 8,6 metara.

U njima može prespavati četiri do šest osoba, ovisno o modelu. Osim spavaće sobe s krevetom i kaučom, obuhvaća i mini kupaonicu s tušem i WC-om te kuhinjicu s električnom pločom za kuhanje, mikrovalnom pećnicom, hladnjakom i sudoperom. Svaki je Caracat opremljen i klima-uređajem.

Početna cijena ovog hibridnog vozila je 130.000 eura ili 973.000 kuna, a ovisno o modelu i dodatnim funkcijama doseže i 300.000 eura, odnosno 2,4 milijuna kuna.

Kako izgleda Caracat, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju