Tehnički start-up Elemind tvrdi da je stvorio gadget koji pomaže kod nesanice. Nakon pet godina testiranja, istraživanja i kliničkih ispitivanja napravili su traku za glavu koja pomaže korisnicima da brže zaspu i imaju kvalitetniji san.

Inovatori obećavaju da je traka za glavu udobna za nošenje bez obzira u kojem položaju spavate. Ona emitira akustičnu stimulaciju koja je usklađena s moždanim valovima korisnika kako bi ih brže uspavala.

Istraživanja pokazuju da 30 minuta stimulacije s ovim nosivim neurotehnološkim uređajem znatno smanjuje vrijeme potrebno da osoba zaspi.

Uspješna u 76 posto slučajeva

Elemind čini grupa znanstvenika s Massachusetts Institute of Technology (MIT-a), a koja je počela isporučivati manje količine uređaja zainteresiranim korisnicima još ovoga ljeta.

Oni planiraju prikupiti podatke i analizirati ih prije nego što uređaj učine dostupnijim široj javnosti.

Tim iz Eleminda vjeruje da je njihov proizvod nema negativne nuspojave u odnosu na druga rješenja protiv nesanice kao što su, primjerice, tablete za spavanje.

Proizvod je na raspolaganju za prednarudžbu, a košta 349 američkih dolara, odnosno oko 315 eura. Ispitivanja su pokazala da uređaj aktivno usmjerava mozak iz budnog stanja u stanje sna u 76 posto slučajeva.

Ako vam isti ne pomogne, možete ga vratiti u roku 30 dana i dobiti svoj novac natrag, ističu u Elemindu.

I to su izmislili! Lijevak koji popravlja okus loše žestice i jeftinog vina PouraVida lijevak za poboljšavanje okusa alkoholnih pića - 5 PouraVida lijevak za poboljšavanje okusa alkoholnih pića - 1 PouraVida lijevak za poboljšavanje okusa alkoholnih pića - 3 +1 PouraVida lijevak za poboljšavanje okusa alkoholnih pića - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju