Od 12. do 21. rujna, Crno Jaje i turistička agencija Nikal donose  priliku za kružno putovanje u egzotičnu Šri Lanku, biser Indijskog oceana. Otkrijte nevjerojatne prirodne ljepote, bogatu kulturu i tradiciju, te uživajte u 10 dana, 4 noćenja s doručkom i 4 noćenja s all inclusive uslugom, uključujući povratni let Zagreb-Colombo preko Istanbula po cijeni od 1000 eura. 

Nestvarna priroda 

Ovaj otok prepun je nevjerojatnih prirodnih ljepota, od dugih, zlatnih plaža do bujnih prašuma i slikovitih plantaža čaja. Šri Lanka je poznata po svojoj bogatoj povijesti i kulturnoj baštini, s drevnim hramovima, tvrđavama i ruševinama koje svjedoče o njenoj burnoj prošlosti. Osim povijesnih znamenitosti, otok je dom raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, uključujući nacionalne parkove gdje se mogu vidjeti slonovi, leopardi i brojne egzotične ptice.

Mještani su poznati po svojoj gostoljubivosti i toplini, a posjetitelji mogu uživati u autentičnoj kuhinji koja uključuje raznovrsna jela začinjena lokalnim začinima. Šri Lanka je destinacija koja nudi spoj avanture, opuštanja i kulturnog obogaćivanja, čineći je idealnim odredištem za putnike svih profila.

Avantura, ali i opuštanje 

Putovanje započinje u Zagrebu, odakle ćete letjeti preko Istanbula do Colomba. Po dolasku u Colombo, dočekat će vas lokalni vodič te ćete krenuti prema Dambulli, gdje ćete posjetiti poznati špiljski hram s freskama i kipovima Bude. Nakon smještaja u hotelu, nastavljate s istraživanjem Šri Lanke. Sljedeći dan imate mogućnost posjetiti drevne ostatke Polonnaruwe, glavnog grada Šri Lanke iz 11. stoljeća, te se upustiti u safari jeepom u Nacionalnom parku Minneriya, poznatom po velikoj populaciji slonova.

Četvrti dan ide se do spektakularne kamene tvrđave Sigiriyu, UNESCO-ve svjetske baštine, a zatim ćete posjetiti selo na rubu džungle, gdje ćete doživjeti tradicionalni način života i kušati lokalne specijalitete. Nakon toga, putovanje se nastavlja prema Kandyju, s usputnim zaustavljanjem u vrtu začina u Mataleju. U Kandyju ćete posjetiti utočište za slonove u Pinnawali, kraljevski botanički vrt Peradeniya, te hram Budinog zuba, važan budistički hram.

Sljedećeg dana slijedi posjet plantaži čaja, gdje ćete vidjeti cijeli proces proizvodnje čaja, nakon čega se kreće prema all inclusive hotelu na obali za četiri dana opuštanja i uživanja na plaži. Na kraju putovanja, povratak je planiran letom iz Colomba preko Istanbula natrag u Zagreb.

Ovdje kliknite za više detalja o ponudi. 

Uživancija u Budvi: Crno Jaje donosi novu ponudu za ljetovanje u predivnoj Crnoj Gori Budva - 4 Budva - 3 Budva - 2 +6 Budva - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju