Budva, smještena na crnogorskoj obali Jadranskog mora, jedno je od najstarijih naselja na ovom dijelu Europe, čemu svjedoči i povijest duža od 2.500 godina. Grad je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, živopisnom starom gradu i predivnim plažama koje privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Stari grad Budva, smješten na malom poluotoku, očarava svojim uskim kamenitim ulicama, trgovima, crkvama i srednjovjekovnim zidinama koje pričaju priče iz prošlih vremena.

Uz povijesne znamenitosti, Budva nudi i predivne plaže poput Slovenske plaže, plaže Mogren i plaže Jaz, koje su idealne za opuštanje, sunčanje i uživanje u kristalno čistom moru. Noćni život Budve poznat je diljem regije, s brojnim barovima, klubovima i restoranima koji nude raznovrsnu zabavu do kasno u noć. Ljubitelji prirode mogu istraživati obližnji Nacionalni park Lovćen, koji nudi spektakularne planinske pejzaže i brojne pješačke staze.

U blizini Budve nalazi se i slikoviti otočić Sveti Stefan, koji je pretvoren u luksuzno naselje i pruža predivan pogled na Jadransko more, kao i grad Kotor, koji je udaljen 40 minuta vožnje automobilom. Kotor je poznat po svojoj staroj gradskoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a, te nudi bogatu povijest, predivne crkve i impresivne gradske zidine koje se penju na brdo iznad grada. Sve ove atrakcije čine Budvu idealnom destinacijom za sve koji žele kombinirati povijest, kulturu, prirodu i zabavu u jednom nezaboravnom odmoru.

Želite li posjetiti Budvu ovog ljeta, posjetite portal Crno Jaje koji vam donosi ponudu za smještaj u Hotelu Park 3* po cijeni već od 784 eura za 7 polupansiona za dvije osobe. Hotel Park 3* nalazi se na Slovenskoj plaži, na ulazu u Budvu, a nudi restoran, ljetnu baštu, lobby bar i besplatan parking za goste. Uz hotel se nalazi teren za male sportove kao što su odbojka, košarka i mali nogomet. Ovdje kliknite za više detalja o ponudi. 

Miris baruta, zveket mačeva i oklopa: Srednjovjekovni viteški turnir čeka vas na Papuku Srednjovjekovni viteški turnir u Slatinskom Drenovcu - 8 Srednjovjekovni viteški turnir u Slatinskom Drenovcu - 9 Srednjovjekovni viteški turnir u Slatinskom Drenovcu - 7 +5 Srednjovjekovni viteški turnir u Slatinskom Drenovcu - 6

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju