Smješten u blizini Zadra, otok Pag, dug 60 km, s 8 000 stanovnika i 30 tisuća ovaca, peti je najveći otok u Hrvatskoj. Otok karakterizira pustinjski i gotovo mjesečev krajolik, ali poznat je i po maslinicima starim više od 1500 godina, proizvodnji soli i ovčjem siru.

Često se kaže da je otok Pag otok s dva lica. Naime, dio otoka oblikuje bura i krajolikom dominira stijena, a druga strana otoka zaštićena je od vjetrova i prekrivena šumom i vinogradima. Ne možete a da ne osjetite čar ovog otoka punog kontrasta.

Osim otkrivanja bogate povijesti otoka, tijekom svog boravka imat ćete priliku upoznati mnoge tradicije, od gastronomije i kulture, te običaja. Otok je bogat malim skrivenim uvalama koje će vam omogućiti uživanje u suncu i tihim krajolicima. Pag obiluje plažama i uvalama svih vrsta. Među najljepšim plažama za preporuku je Straško, šljunčana plaža okružena šumom, kao i Lokunje, na kojoj je voda tirkizne boje, a dno plitko. Vrijedi posjetiti i plažu Planjk, prekrasnu pješčanu plažu s plitkim morem koja je nekoliko puta proglašena najljepšom na Jadranu te plažu Ručicu.

Poželite li ovog ljeta skoknuti do Paga, istražite ponudu koju vam donosi Crno jaje. Smještaj u Hotelu Meridijan s uslugom polupansiona moguće je rezervirati po cijeni od 1999 kn za dvije osobe. Hotel Meridijan je smješten u mirnom predjelu grada Paga, a ipak samo par minuta od povijesne jezgre.

Grad Beatlesa kroz oči lokalca: Najbolji savjeti za uživanje u Liverpoolu Liverpool - 1 Liverpool - 2 Liverpool - 3 +1 Liverpool - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju