Nakon deset godina sveobuhvatnog istraživanja i ispitivanja Ventete je stavio na tržište aH-1, odnosno biciklističku kacigu na napuhavanje s patentiranim pneumatskim strukturnim sustavom na zračni pogon.

aH-1 koristi zrak pod pritiskom umjesto pjene koja se obično nalazi u kacigama, zbog čega je riječ o laganijem i ugodnijem proizvodu za nošenje na glavi. Istovremeno osigurava maksimalnu sigurnost vozačima koji je nose te ima sve potrebne sigurnosne certifikate.

Da biste napuhali kacigu, potrebno vam je svega 30 sekundi s mini USB-C punjivom pumpom koja dolazi uz proizvod.

Biciklistička kaciga na napuhavanje Ventete aH-1 - 2 Biciklistička kaciga na napuhavanje Ventete aH-1 - 2 (Foto: Profimedia)

Da biste je ispuhali, dovoljno je pak pritisnuti mlaznicu ventila te je pospremiti u torbu ili ruksak. U ispuhanom obliku kaciga zauzima oko 10 posto svoje napuhane veličine – ima debljinu oko 3,5 centimetara te zauzima manje prostora od prijenosnog računala.

Ventete biciklističke kacige na napuhavanje dizajnirane su u Velikoj Britaniji, a proizvode se u Švicarskoj u tri veličine: maloj (S), srednjoj (M) i velikoj (L). Obložene su mekom podstavom koja sprječava habanje i uništavanje, a prodaju se po cijeni od oko 415 eura.

Da je riječ o traženom proizvodu, svjedoči i podatak kako je prva serija kaciga rasprodana neposredno nakon izlaska na tržište.

Sklopive kacige za bicikliste nisu novost na tržištu – korejska tvrtka Nature Mobility osmislila je kacigu Raba, koja je inspirirana origamijem, može se spljoštiti i spremiti u ruksak, pa čak i aktovku ili torbu za laptop.

Zagrebačka inovacija: Prijenosna solarna punionica za električna vozila veličine parkirnog mjesta SoltiQ solarna punionica za električna vozila - 2 SoltiQ solarna punionica za električna vozila - 4 SoltiQ solarna punionica za električna vozila - 1 +0 SoltiQ solarna punionica za električna vozila - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju