Stiže nam prosinac, a s njime i jedan od najradosnijih blagdana u godini – Božić. Cijeli prosinac u duhu je Božića diljem svijeta, a mi smo za vas odabrali tri jednodnevna izleta na koja možete otići sa svojim najmilijima.

Advent u Budimpešti

Adventska bazilika, dobitnica nagrade Najbolji božićni sajam u Europi 2022. godine, bez sumnje je iskustvo koje se ne zaboravlja. U ljubavi i sigurnosti - tim sloganom otvara svoja vrata jedinstveni i lijepi božićni sajam u Budimpešti. Advent u Bazilici svoje posjetitelje očekuje od 18. studenog do prvog dana nove godine ispred crkve sv. Stjepana na jednom od najimpresivnijih trgova glavnoga grada Mađarske.

Vjerna tradiciji, ovogodišnje 11. izdanje adventske bazilike obećava neviđen blagdanski ugođaj, posebnu gastronomsku ponudu i šareniji program nego ikad prije. Posjetite i vi Budimpeštu na organiziranom izletu autobusom 3. ili 17. prosinca te istražite sve čari adventa u prijestolnici Mađarske. Ponuda je dostupna na portalu Crno jaje, a u cijenu od 249 kn (22,05 eur) uključen je prijevoz, kao i turistički pratitelj.

Istražite božićni duh Linza

Uživajte u predbožićnom duhu Linza, slikovitoga grada koji će vas oduševiti svojim kulturno-povijesnim znamenitostima! Iako Salzburg i Beč često dobivaju svu pozornost, Linz je nekako prošao ispod radara i procvjetao. Taj zadivljujući austrijski grad s prekrasnim zgradama pastelnih boja i velebnim crkvama daleko je od onoga što biste mogli pronaći u Austriji jer ispod sve te ljepote ima modernu notu.

Diljem Linza pronaći ćete mnoge lokalne kul butike koje vode mlađi poduzetnici, kao i nove kafiće namijenjene sljedećoj generaciji. Adventska događanja u Linzu ne zaostaju za ostatkom već popularnih adventskih destinacija, a na vama je da istražite što taj mali austrijski grad pruža. Ponuda je dostupna po cijeni od 285 kn (37,83 eur) na portalu Crno jaje i vrijedi za 3. prosinca 2022. godine.

Zimski izlet na Roglu

Uživajte u jedinstvenoj šetnici "Put među krošnjama", oduševite se jedinstvenim pogledom na stotine godina staru pohorsku šumu i uživajte u predbožićnom ugođaju slikovitog Maribora. Maribor, poznat i kao štajerska prijestolnica Slovenije, često stoji u sjeni Ljubljane, Bleda i jama Postojne.

No taj grad, koji je ujedno i drugi po veličini grad u Sloveniji i jedno od raskrižja putova preko Pohorja, svojim posjetiteljima nudi mnoge skrivene dragulje koje vrijedi posjetiti u Mariboru, kao i vinograde i rijeku Dravu koja protječe kroz grad. Ponuda je dostupna po cijeni od 175 kuna po osobi, a više detalja možete istražiti ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju