Escape Room sobe postale su prave oaze za ljubitelje adrenalina i straha. Sve je započelo s japanskim računalnim igricama, a u stvarnost se pretvorilo 2006. godine i postalo popularno u Americi, Japanu, Tajvanu, Kanadi i Izraelu.

Cilj igre je pobjeći iz sobe, ali, ne ide to tako glatko jer ono što vas očekuje su mnogobrojne zagonetke s tragovima i vremenskim ograničenjima. U Hrvatskoj ih možete pronaći u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Puli i Rijeci.

1. Fox in a box, Zagreb

Fox in a box je prema Tripadvisor recenzijama najbolje mjesto za ovu vrstu zabave u glavnom gradu. Nalazi se u Ulici kneza Mislava, a u ponudi su tri igre: bunker, pljačka banke i zombie laboratorij. Odlučite li se za bunker vraćate se u početke osamdesetih godina prošlog stoljeća za vrijeme hladnog rata gdje morate spriječiti pokretanje nuklearnih raketa te spasiti svijet.

Možete krenuti i u potragu za dijamantom kojeg generalni upravitelj banke skriva u svojem uredu. Srušite svoje granice i spasite sebe i ostatak svijeta od zombija koji stoje pred vašim vratima u tajnom laboratoriju.

Sve ove avanture traju po 60 minuta, i preporučujemo vam da ih bukirate unaprijed. Za ovo ćete morati izdvojiti od 350 do 450 kuna, ovisno o broju osoba koji se upušta u izazov.

2. ExitGames, Zagreb

ExitGames je prema Tripadvisor recenzijama drugo najbolje mjesto u Zagrebu koje vam nudi rješenje za kreativno provođenje slobodnog vremena uz dozu straha. Igra traje 60 minuta, ekipu čini do sedam članova, a birati možete između Teslinog nasljeđa i Grofice iz Petrinjske ulice.

Ljubitelji Teslinog rada tu će doći na svoje jer će, između ostalog, moči uživati u čudnim napravama, raznolikim mehanizmima i svjetlima svih oblika i boja, a oni hrabriji nek se upoznaju s tajanstvenom groficom iz Petrinjske ulice. No, pazite! Ako se ne snađete, lako možete postati njezinom žrtvom. I tu treba izdvojiti od 350 do 400 kuna, no sigurni smo da se isplati.

Od boljih preporučujemo vam još i Portal Escape s pričom oko Barbare Celjske, misteriozne kocke doktora Malavera i tajne Don Carla s pravim krimićem – uživo!

3. Room Escape Split i Fox in a box u Rijeci

Room Escape Split daje vam istu mogućnost zabave kao i Fox in a box u Rijeci, pa ovdje možete birati između bunkera, bijega iz zatvora u kojem ste završili sasvim slučajno i banke.

4. Escape Room Dubrovnik

U Dubrovnik Escape Roomu stvari izgledaju malo drugačije jer ćete tu učiti o povijesti, pronaći skrivenu vatru i koristiti je protiv napadača da bi obranili kraljevu utvrdu. Ovaj tip avanture moguć je i u Escape Roomu Dubrovnik gdje rješavate problematiku Dubrovačke Republike koja je pod Velikom Urotom. Postanite heroj i obranite grad!

5. Escape Castle Svetvinčenat

Avanturisti u Istri otišli su malo dalje i izgradili prvi Escape Castle u kojem morate pobjeći iz cijelog dvorca koji se nalazi svega 20 kilometara od Pule, u mjestu Svetvinčenat. Ovdje ćete upoznati mitove, legende i predaje ovog grada, ali i okušati se u sedam viteških vještina. Zanimljivo, zar ne?

Da bi uspješno riješili zadane probleme u sobama, potrebna je određena razina opće kulture i znanja, stoga se posjet sobama ne preporučuje mlađima od 12 godina, i to ne samo zbog manjka znanja, već i zbog straha koji možete doživjeti. No, ne brinite, sve je to izdrživo i sigurno ćete se izvrsno zabaviti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju