Naime, dvorište palače koja je Muzej grada Varaždina, bit će tijekom svih 10 dana pretvoreno u gradić s drvenim i staklenim kućicama te terasama s udobnim jastucima gdje ćete moći popiti čašu biranog vina i uživati u tematskim degustacijama, od prijepodneva do kasne večeri, svakoga dana od 21. do 30. kolovoza.


Ideja ovog projekta jest ponuditi Varaždinu i njegovim gostima malo „vinskog šika“. Riječ je odabranim vinarijama, njih 20, koje će po promotivnim cijenama prodavati svoja vina na čaše, a predviđena je mogućnost i kupnje boce, također po promotivnoj cijeni.

Varaždinskoj publici i publici Špancirfesta predstavit će se vinarije iz cijele Hrvatske, od Istre i Zagorja do Slavonije i Dalmacije, pa a i šire: Belje, Krauthaker, Belović, Dvanajščak-Kozol, Mežnarić, Bolfan, Stina vino, St Hills, Iločki podrumi, Mladina, Jeruzalem, Frexenet, Zlatne Gorice, Skaramuča, te dvije udruge – Vinistra koja će predstaviti istarske vinare s IQ malvazijama i IQ teranima te Udruga Kutjevačkih vinara.


Koncept Vinskog grada predviđa da svaki dan ima svoju „temu“ i tematsku degustaciju. Tako je petak, 21.08. dan za mjehuriće, subota 22.08. priča o aromama Bregovite Hrvatske, nedjelja 23.08. ugošćuje graševinu i ostale slavonske snaše.

U ponedjeljak 24.08. slušaju se i kušaju malvazije, u utorak 25.08. predstavlja se „crna“ Dalmacija, a sutradan, 26.08. se sve seli na zagorske brege. U četvrtak 27.08. gostuju slavonski crnjaci, a petak 28.08. donosi dvoboj – teran vs Bordeax.


Zadnji vikend u Vinskom gradu rezerviran je za dvije posebne teme: u subotu 29.09. dolazi pošip i ostale bijele sorte iz Dalmacije, a u nedjelju, 30.08. se servira slatko za kraj - desertna i slatka vina.

Odaberite svoju temu i dođite u Vinski grad!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju