Sastojci:

20-25 listova vinove loze
1 crveni luk
5 komada mladog luka
100 grama riže dugog zrna
2 žlice pinjola
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckane mente
80 ml maslinovog ulja
sok 1 limuna
sol i papar po želji

Priprema:

1. Namočite listove vinove loze u slanoj vodi dok ne omekšaju.

2. Na malo maslinovog ulja i umjerenoj temperaturi popržite nasjeckani crveni i mladi luk oko pet minuta.

Ugasite vatru, pa dodajte i ostatak namirnica: sirovu rižu, pinjole i začine. Pomiješajte sve zajedno, pustite da se smjesa ohladi pa krenite s punjenjem sarmica.


3. Na svaki list vinove loze položite jednu žlicu nadjeva i nježno smotajte u rolicu.

Suzdržite se od pretjeranog zatezanja vinove loze, kako se ne bi raspala tijekom daljnjeg kuhanja.

4. Rolice položite u plitki lonac, preko njih prelijte limunov sok, ostatak maslinovog ulja i nešto vode pa pustite da se kuhaju oko sat vremena.

U videu pogledajte kako se savijaju sarmice s vinovom lozom. Dobar tek! 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju