U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu


Sastojci:

20-25 listova vinove loze
1 crveni luk
5 komada mladog luka
100 grama riže dugog zrna
2 žlice pinjola
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckane mente
80 ml maslinovog ulja
sok 1 limuna
sol i papar po želji

Priprema:

1. Namočite listove vinove loze u slanoj vodi dok ne omekšaju.

2. Na malo maslinovog ulja i umjerenoj temperaturi popržite nasjeckani crveni i mladi luk oko pet minuta.

Ugasite vatru, pa dodajte i ostatak namirnica: sirovu rižu, pinjole i začine. Pomiješajte sve zajedno, pustite da se smjesa ohladi pa krenite s punjenjem sarmica.


3. Na svaki list vinove loze položite jednu žlicu nadjeva i nježno smotajte u rolicu.

Suzdržite se od pretjeranog zatezanja vinove loze, kako se ne bi raspala tijekom daljnjeg kuhanja.

4. Rolice položite u plitki lonac, preko njih prelijte limunov sok, ostatak maslinovog ulja i nešto vode pa pustite da se kuhaju oko sat vremena.

U videu pogledajte kako se savijaju sarmice s vinovom lozom. Dobar tek!