Da je meni u životu, dobit sedmicu na lotu, vjerojatno bih si i priuštio noć u nekom od ovih hotela. Ali, kako su za to šanse gotovo nepostojeće, a vjerojatno je takva situacija i kod svih vas čitatelja, ostaje nam da se tu i tamo divimo luksuzu. Ipak, našli smo i neke manje luksuzne, ali itekako vrijedne divljenja…

Mandarin Oriental, Šangaj (Kina)

Hoteli Mandarin Oriental sinonim su za luksuz. A kad bi si mogli priuštiti predsjednički apartman u ovom šangajskom, dobili bi i na raspolaganje privatni vinski podrum, dvije privatne krovne terase, nevjerojatno uređen dnevni boravak i kuhinju te šećer na kraju, kupaonu dovoljno veliko da u nju stane autobus! Brčkanje u jacuzziju i uživanje u vinu na krovu, može biti vaše ako imate 171 tisuću kuna za noć.

Hilltop Estate Owner's Accommodation, Laucala Island Resort (Fidži)

Ova kuća ili bolje reći ovaj raj stoji 264 tisuće kuna na noć, a čak i ako imate dovoljno novca, nitko ne garantira da ćete je baš vi moći iznajmiti. Naime, za nju se najprije morate prijaviti, a onda čekati odgovor milijardera i vlasnika Red Bulla Dietricha Mateschitza, koji odlučuje jeste li mu se dovoljno svidjeli da vam renta ovu vilu. Dokaz je to kako novac ipak ne može sve kupiti.

 

A photo posted by Flight965.com (@flight965) on

Viceroy Villa, Bali (Indonezija)

Kad je bogatima dosadno, sjednu u svoj helikopter i odlete do Viceroy vile, koja ima i helipad. Ok, iz dalekih krajeva nije baš lako putovati helikopterom, tako da vila ima helikopterski prijevoz, pa vas bez problema netko od osoblja može dočekati na aerodromu. Jasno, ovdje se nalazi i privatni bazen, a soba će vas doći od 11 tisuća kuna naviše, što znači da smještaj ovdje mogu priuštiti i 'siromašniji' bogataši.

 

A photo posted by INTERIOR SELFIE (@interiorselfie) on

The Residence, Grand Luxxe Four Bedroom Residence, Vidanta Nuevo Vallarta (Meksiko)

Kad putujete s više ljudi, zasigurno vam je svima važno da imate dovoljno mjesta. U ovoj rezidenciji neće vam biti tijesno, s obzirom da su vam na raspolaganju 2 sobe s king size krevetima, dvije s bračnim, četiri kupatila, dva jacuzzija, kompletno opremljena kuhinja s posebnim dijelom za doručak, vinski bar, dvije terase, bazen… Zvuči zbilja kao san, ali takva je i cijena, 100 tisuća kuna za noć.

 

A photo posted by Maren Cote (@marencote) on

Null Stern Hotel, Gaslihof (Švicarska)

E sad, nešto posve drugačije. Ovaj hotel kako mu i ime govori ima nula zvjezdica, a nema ni zidova, ni krova ni kupaone, do koje imate desetak minuta hoda. Jednostavno, ovdje platite 1600 kuna za krevet kojeg domaćini odvuku negdje u prirodu i spavate pod vedrim nebom! Jasno, možete slobodno postaviti pitanje zašto onda ne kampirati za mnogo manje novca ili 'na divljaka', ali očito svaka roba ima kupca…

 

A photo posted by roomdesignburo (@roomdesignburo) on

Skylodge Adventure Suites, Natura Vive (Peru)

Ako se bojite visina, možda je ovo najbolji način za svladavanje tog straha! Naime, za 300 dolara možete iznajmiti hotelsku sobu u kapsuli koja visi sa stijene! Caka je i u tome da trebate biti u dobroj kondiciji jer se do sebe penje 300, 400 metara, i ne, ovdje nema helikoptera. S druge strane, 2000 kuna nam se čini kao poštena cijena za rješavanje straha od visina…

 

A photo posted by @dalyell on


Ithaa, Conrad Maldives Rangali Island (Maldivi)

Uf, kako bi dobro bili spavati nekoliko metara ispod površine mora u 'vodenom apartmanu'! Ako se odlučite za spavanje u oceanu, potrebno je bukirati dva tjedna ranije, kako bi se restoran na vrijeme preuredio u vašu sobu. Spavanje među ribama i koraljima, stajat će vas nešto manje od 79 tisuća kuna.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju