Avenija Bishop u Londonu rezervirana je za ruske oligarhe, članove kraljevskih obitelji i celebrityje. Ne čudi stoga što su je prozvali Ulicom milijardera, niti što se ona smatra jednim od najskupljih dijelova glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva, ali i svijeta.

Ova londonska ulica povezuje sjevernu stranu Hampstead Heatha kod Konwooda, Hamstead s East Finchleyjem te se nalazi na granici između londonskih četvrti Barnet i Haringey.

Obuhvaća šezdesetak kuća koje su izgrađene u različitim arhitektonskim stilovima, a ovdje se može naći sve od spektakularnih rezidencija napravljenih po uzoru na zdanja u drevnom Rimu, Egiptu i Grčkoj do modernih engleskih kuća. Luksuzno uređeni stanovi Luksuzno uređeni stanovi (Foto: Profimedia.hr)
Svaki posjed u prosjeku zauzima od 8000 do 12.000 četvornih metara. I dok se "manje“ kuće prodaju po cijeni od 5 milijuna britanskih funti ili 41 milijun kuna, one skuplje dosežu cijenu i od 65 milijuna funti, odnosno 538 milijuna kuna.

Nekretnina u Ulici milijardera snažan je statusni simbol. Ako živite ovdje, nikome ne morate pojašnjavati da imate novca.

Unatoč tome, neki vlasnici ne odluče iskoristiti tu privilegiju, iako su je papreno platili. Potvrđuje to i izvještaj The Guardiana iz 2014. godine, koji je otkrio da 16 prodanih nekretnina sveukupne vrijednosti oko tri milijarde kuna propada te da se nitko ne brine za njih. Privatno kino u kompleksu Buxmead Privatno kino u kompleksu Buxmead (Foto: Profimedia.hr)
Najveći broj vlasnika u Ulici milijardera jesu korporacije prijavljene u poreznim rajevima, koji na taj način izbjegnu plaćanje većeg dijela poreza, ali i ostaju anonimni.

U sklopu Ulice milijardera nalazi se i kompleks dvadesetak luksuznih stanova po imenu Buxmead, koji dolazi s recepcionarom, unutarnjim bazenom dugim 25 metara, privatnim kinom i sličnim pogodnostima.

Kako izgledaju stanovi u kompleksu Buxmead u Ulici mlijardera, pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Stambena zgrada toliko velika da mora imati svoj poštanski broj!

Stambena zgrada toliko velika da mora imati svoj poštanski broj! Edificio Copan - 2 Edificio Copan - 1 Edificio Copan - 4 +1 Edificio Copan - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju