Kako je zov putovanja ponekad jači od zdravog razuma, govori i slučaj nezaposlenog britanskog državljanina. Naime, čovjek je želio putovati i živjeti na visokoj nozi, a za to, očigledno, nije imao novca, pa je odlučio – putovati besplatno, a luksuzno.

Dvadesetosmogodišnji Adam Griffiths obilazio je turističke agencije glumivši kako je spreman kupiti razna putovanja. S obzirom na loše financijsko stanje, za njih nije imao novca, ali je zato krao lozinke zaposlenika te na kraju bukirao putovanja u vrijednosti od 44 tisuće funti!

Naravno, čemu putovanja ako se njima ne pohvališ, bio je stav ovog mladog Britanca. Tako je Adam, mrtav hladan, fotografirao mjesta na koja je (besplatno) putovao i objavljivao ih na Facebooku.

Između ostalog, odmor je proveo i u hotelu Burj Al Arab u Dubaiju, koji se može pohvaliti s čak sedam zvjezdica. Naravno, do tamo je letio prvom klasom, a sa sobom je poveo i prijatelja te su se usput i zaustavili na Sejšelima, gdje ih je čekao all inclusive paket. Naravno, budući da ovako nešto ne traje vječno, agencije su shvatile o čemu se radi te prijavile Grffithsa za prijevaru.

U međuvremenu održano je i suđenje, a ovaj putnik, umjesto sjaja Dubaija i lijepih plaža Sejšela, iduće dvije i pol godine provest će iza rešetaka.

Tako da, u svakom slučaju, ako ste zaljubljeni u putovanja i silno želite na neku egzotičnu destinaciju, bolji vam je put štednja jer biste u protivnom nakon Dubaija mogli u Remetinec.

Zagreb nije na popisu: Posjetite grad s najboljim božićnim sajmom u Europi Talin, Estonija Budimpešta, božićni sajam Beč, božićni sajam +6 Strassbourg, božićni sajam

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju