Skakanje s litica

Skakanje s litica prikladno je za svako mjesto koje ima visoku stijenu i ispod nje dovoljno duboku vodu. I nije vam potrebna neka velika priprema ili oprema. Dovoljno je da imate sa sobom kupaće gaćice i malo hrabrosti. Postoji bezbroj mjesta na svijetu na kojima možete isprobavati svoju hrabrost, ali pripazite da ne skrene u ludost.

Ronjenje sa morskim psima
Za ovaj sport stvarno trebate imati poveći par „cohonesa“. Dobra stvar kod ove aktivnosti je to da se nalazite u vodi i nitko neće znati ako se kojim slučajem olakšate od straha. Izbor mjesta za ronjenje je šarolik. Možete birati od slobodnog ronjenja do ronjenja u kavezu, srećom - ne i u Jadranu.


Šetnja po vulkanu
Šetati se po ugaslom vulkanu je lijep doživljaj, ali nije baš pun adrenalina. No, šetnja po rubu kratera još uvijek aktivnog vulkana - e to je već drugi par opanaka. Šetnja po krateru iz kojeg izlazi dim i drmaju stalni sitni potresi - nama zvuči jako uzbudljivo!

Ronjenje u pećinama
Ronjenje je samo po sebi posebno iskustvo, no roniti unutar pećina je iskustvo koje nadilazi svako drugo. Ova aktivnost poprilično je opasna te je za nju potrebna posebna certifikacija i oprema. Isto tako, preporuka je da nikada ne idete roniti sami.

Bungee jumping
Ovaj sport postao je izrazito popularan u posljednjih desetak godina i doslovno se može naći na svakom koraku. Lokacija sama po sebi nije toliko bitna. Bitan je onaj nalet adrenalina kad slobodno padate do trenutka kada se ne napne konop. Još da možete taknuti vodu...


Speleopenjanje
Ova vrsta penjanja postala je popularna zadnjih nekoliko godina te u zadnje vrijeme poprima sve veći zamah i popularnost. Naime riječ je slobodnom penjanju po zidovima pećina. Jedina sigurnost koju imate nalazi se u rukama vašeg kolege koji drži konop i lagano ga otpušta ovisno o vašem napretku. Pravi test prijateljstva i pravo nabijanje adrenalina.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju