Jedno od najatraktivnijih mjesta na svijetu za promatranje spuštanja aviona jest plaža Maho na karipskom otoku Sveti Martin. Sigurni smo da ste uostalom i vi već sto puta vidjeli fotografije i snimke ljudi kojima avion prolijeće doslovno iznad glave, i to ne bilo koji avion, već Jumbo Jet. E, pa ome je došao kraj.

Zadnjih dvadeset godina, kupači i fotografi na spomenutoj plaži uživali su u spuštanju aviona, što su često koristili za okidanje atraktivnih fotografija i snimaka. Razlog tome je položaj međunarodnog aerodroma Princeza Julijana koji se nalazi uz samu obalu.

> 8 najljepših aerodroma na svijetu

Boeing nizozemske kompanije KLM zadnji put se spustio na aerodrom u petak, 28. listopada, što su mnogi iskoristili kako bi opalili zadnji selfie s Jambo Jetom. Dobar dio korisnika twitter mreže ova vijest je zbilja pogodila, pa tako neki komentiraju kako "Maho plaža više nikad neće biti ista", dok drugi žale "što za života nisu doživjeli slijetanje zrakoplova na Maho".

> Kome se to isplati? Najkraći komercijalni let na svijetu koji traje samo 47 sekundi

Ipak, letovi prema ovom aerodromu neće prestati, ali će ogromnog boeinga zamijeniti znatno manji Airbus A330. Iako ne sumnjamo da će i njegovo spuštanje biti zanimljivo gledati, ono neće biti ni upola zanimljivo kao ono boeingovo, koje uostalom, možete vidjeti i na sljedećim snimkama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju