Program započinje prezentacijom o Nikoli Tesli i projektu vožnje električnim automobilom marke Pierce Arrow. Muzej informatike Peek & Poke izlaže „Sinclair C5“ električni automobil jednosjed nastao 1985. godine, dok Rimac automobili izlažu najbrži električni automobil na svijetu Concept_One proizveden 2011. godine u Hrvatskoj i Bicikl Greyp. Bit će izložen i hrvatski električni bicikl „Mental Manno“.


Posjetitelji će moći razgledati vrhunski električni automobili Tesla model S i Nissan Leaf - najprodavaniji električni automobil na svijetu. Na ulazu predstavit će se Formula Student.

Neodoljiva Hrvatska, najveći katalog na svijetu, koji svojim sadržajem objedinjuje preko 50 suradnika i promociju Hrvatske vezano na projekt i Nikolu Teslu, predstavit će producentica projekta Sunčana Matić.

CARNet će prezentirati učionicu budućnosti i nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“, a „Tesla kabinet“ Didakte Horvat predstavit će učilo s elektromagnetskim poljem i rotirajućim „jajetom“ i stroj s indukcijskim nabojem i iskrom.


Na 10-toj Noći Muzeja očekujemo i dolazak Nikole Tesle kojeg će na svoj originalni način utjeloviti Mario Petreković, čiji portret će uživo slikati slikar Dominik Butković. Kaligrafsku umjetnost demonstrirat će Modul 8.

Ferdinand Budicki prvi je građanima Zagreba daleke 1890. g. ponudio šivaći stroj marke „Pfaff“ na kojem će se za Noć muzeja šivati Hrvatski kišobran sa Teslinom fotografijom - još jedan unikatni nacionalni proizvod.

Kao ekstra bonus svim događanjima pobrinut će se udruga „Red Čuvara grada Zagreba“ koja oživljava hrvatsku srednjovjekovnu povijest i kulturu i koja će upriličiti viteške borbe. Za okrjepu posjetitelja pobrinut će se prva zagrebačka mini pivovara i pivnica Medvedgrad.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju