Vodeći se poznatom parolom legendarne Julije Child, "visoka kuhinja za - običnog čovjeka'', i inspiracijom Francuskim tjednom u Lidlu, osmisli smo za vas pravu gozbu za dvoje za manje od 100 kuna.

1. Predjelo: Pečeni Camembert i kobasica s orasima

Sir Camembert postiže sasvim novu dimenziju kada je pečen, a s ovim jednostavnim trikom možete prilagoditi njegov okus i najzahtjevnijem nepcu. Sir ostavite u drvenoj kutiji, na vrhu sira napravite križ i u sir utisnite češnjak, posipajte s provansalskom mješavinom i šarenim paprom. Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa na petnaestak minuta. Camembertova kora od plemenite plijesni držat će sir u komadu, dok će iznutra biti svilenkaste rastopljene teksture. Uživajte u njemu uz hrskavi Lidlov baguette i salamu s orasima.

Sir Camembert Sir Camembert (Foto: Lidl)

2. Glavno jelo: Quiche Lorraine i salata

Kao glavno jelo poslužite najpoznatiju slanu pitu na svijetu. Iako je njezina priprema prilično jednostavna od trenutka kada napravite dobro prhko tijesto, puno toga može poći po zlu. Zato igrajte na sigurno i u Lidlovu francuskom tjednu ugrabite priliku i isprobajte gotovi Quiche Lorraine za 18 kuna. Ako ste ljubitelj hrskave korice od topljenog sira, prije nego što ga stavite u pećnicu, naribajte na njega malo parmezana ili drugog omiljenog sira koji imate kod kuće. Uz slanu pitu poslužite salatu od cherry rajčica i rikole te bijelo vino.

3. Desert: Creme Brulee

Napraviti domaći Creme Brulee graniči s umjetnošću. Ovaj francuski desert mnogi obožavaju, no samo ga se rijetki usude napraviti u vlastitoj kuhinji. Srećom, vaša francuska gozba ne mora propasti jer u Lidlu od 21. svibnja možete pronaći Creme Brulee sladoled. Ovaj desert bit će idealan nakon ovog predjela i glavnog jela, osvježit će vas i dati vam savršenu dozu slatkoga.

Koje vas još delicije očekuju u ''Francuskom tjednu'' pogledajte u Lidlovu katalogu.

Francuski desert Francuski desert (Foto: Lidl)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju