Niskobudžetna kompanija Thai AirAsia X (TAAX) iz Tajlanda planira povećati svoju flotu Airbusova 330-300 te u 2018. godini početi letjeti prema istočnoj Europi.

Iako točni gradovi nisu poznati, iz uprave kompanije istaknuli su da su Poljska, Češka, Austrija, Hrvatska i Mađarska realne destinacije prema kojima će putovati sa svoje baze – zračne luke Don Mueang u Bangkoku.

"Nismo zainteresirani za velike europske gradove poput Londona, Frankfurta, Amsterdama ili Pariza u kojima su šanse za zaradom vrlo male. Za realizaciju letova prema istočnoj Europi trebat će nam šest mjeseci", otkrio je osnivač TAAX-a Tassapon Bijleveld za Bangkok Post.

Prema toj računici, TAAX bi trebao povezati istočnu Europu i Aziju već u drugoj polovici 2018. godine.

Dakako, ovi će se planovi moći realizirati tek kad Organizacija međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO) da posebno dopuštenje registriranim tajlandskim aviokompanijama za širenje svoje ponude na nove destinacije, što se pretpostavlja da će se dogoditi u listopadu ove godine.

Niskobudžetna aviokompanija TAAX planira pojačati i broj letova prema zračnim lukama Narita i Osaka u Japanu te prema Incheonu u Južnoj Koreji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju