Nova Gvineja

Ovaj drugi po veličini otok svijeta nalazi se u zapadnom djelu Pacifika, sjeverno od Australije. Duž središnjeg hrpta uzdižu se veličanstvene Papuanske Alpe (Papua Maoke), visoke preko 5000 metara. U podnožju najtoplije ekvatorske prašume, dok im najviše vrhunce pokriva snijeg. Na ovom šumovitom otoku raste oko 11.000 vrsta biljaka, od čega samo na orhideje otpada 2.500 vrsta.

Canyonlands, Utah, SAD
Ovo je jedan od 58 nacionalnih parkova smještenih na području Sjedinjenih Američkih Država. Prostire se na 1.366,21 km2, a sastoji se od brojnih kanjona izdubljenih djelovanjem rijeka Colorado i Green te njihovih pritoka. Ono što je zajedničko svim ovim dijelovima parka je pustinjski ugođaj, ali ipak je svaki od njih jedinstven.

Rishikesh, Indija
Grad je poznat po brojnim centrima za jogu Ashrami Svarg, Sanand, Yoga Niketan, Omkarandand, Git Bhavan, Parmeth Niketan). Na zapadu ga je proslavila i činjenica da su i Beatlesi išli tamo hodočastiti početkom šezdesetih godina kako bi sreli Maharishi Mahesh Yogija. Ono što ovdje valja napraviti je posjetiti hramove Vishnua i Shive.


High Sierra rail, Kalifornija
Planinski predio na krajnjem istoku Kalifornije obiluje brojnim prirodnim atrakcijama. U njih se ubrajaju nacionalni parkovi Yosemite, King's Canyon i Sequoia u kojem se nalaze najviša i najstarija stabla na svijetu. Područje uz granicu s Nevadom mjesto je svjetski poznatih skijališta zimi, te festivala u ljetnim mjesecima.

Killarney park, Kanada
Prema mnogima, ovo jezero koje se nalazi u Ontariju je jedno od najljepših na svijetu. Na svega 6 sati vožnje od Toronta okružuje ga predivna kanadska šuma, a samo jezero može se pohvaliti kristalnom čistoćom i snježno bijelim kamenjem.


Hanalei, Havaji
Hanalei je jedan od najudaljenijih otoka Havaja na kojem živi svega oko 450 ljudi. Popularno je odredište brojnih turista ali i filmaša koji su u potrazi za scenografijama za snimanje raznih hitova.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju