Kamo otputovati?
Na naizgled jednostavno pitanje nekad zbilja nije lako dati odgovor. Često su nam neka odredišta preskupa, druga nedovoljno interesantna, za treće se teško dogovorimo s boljom polovicom... Čak i kad se odlučimo za destinaciju, otvara se tisuću novih pitanja, od kojih je najčešće – što vidjeti u relativno kratkom roku?

Prema izvještajima jednog od najpopularnijih turističkih sajtova, TripAdvisora, ako ste u potrazi za turom koja će u potpunosti opravdati vaša očekivanja, nju ćete pronaći u prijestolnici Italije, Rimu.


Tura, za koju ćete izdvojiti otprilike 450 kuna (60 eura), odvest će vas da izbliza upoznate čarobna mjesta Vječnog Grada. Ona se zove "Skip the Line“, predviđena je za male skupine, do 12 ljudi, a u njoj ćete upoznati Vatikan, Sikstinsku kapelu (dio Vatikanskih muzeja) i baziliku sv. Petra, uz detaljna pojašnjenja stručnih vodiča.

Jedna od organizatorica ture, Simone Gozzi, kaže kako zahvaljujući partnerskom odnosu s Vatikanskim muzejima svojim korisnicima omogućuju ulaz bez čekanja na sve lokacije, a uz to, stručni vodiči objašnjavaju sve, od A do Ž.



Nakon što istražite Vatikan, razgledate Michelangelova remek-djela, dovoljno se nadivite Rafaelovoj Atenskoj školi, vrijeme je za daljnji obilazak znamenitosti.

Treća na listi najpopularnijih TripAdvisorovih tura jest ona koja će vas odvesti do Koloseuma, ali i rimskog foruma i Palatina. Tu se također nećete boriti s mnoštvom ljudi ni čekati ni ulaz, s obzirom na to da ćete obilazak imati u grupi od maksimalno 20-ak duša.

Stoga, što još čekate? Kartu u ruke i pravac – Rim!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju