U izboru najljepših plaža, kao i uvijek, nam je pomogao Gregor Balažic, autor projekta Beachrex, gdje možete pronaći popis svih hrvatskih plaža.

1. Plaža Čista, Kolan

Ovdje biste se mogli zabuniti da ste na Azurnoj obali. Zbog prirodne ljepote neće vam trebati baš ništa drugo, ali ako ipak ogladnite, tu je i restoran.

2. Plaža Elena, Pag

Pravo je čudo da ljeti ova prekrasna plaža nije krcata. Duga je oko 150 metara, na njoj nema sadržaja, pa je idealna ako želite malo samoće uz more.

3. Plaža Ručica, Metajna

Šljunčana plaža poprilično je popularna među kupačima, a jasno je i zašto. Na njoj su restoran i kafić, a pravo je mjesto za obiteljsko druženje.

4. Plaža Perilo, Povljana

Apartmani su 100 metara dalje, na plaži restoran, kafić i slastičarna, a pod nogama mekani pijesak i predivno čisto more.

5. Plaža Planjka, Stara Novalja

Još jedna pješčana plaža stvorena za obiteljski odmor. Na njoj vam neće nedostajati sadržaja. Tu je sportsko i igralište za djecu, restoran, pizzerija i kafić.

6. Plaža Urša, Pag

Prekrasna pješčana plaža okružena drvećem omogućit će vam da se sklonite kad upeče sunce.

7. Plaža Prnjica, Kolan

Već sam pogled na more ovdje donijet će vam potrebno ljetno osvježenje. Nećete imati problema s pronalaženjem mjesta za svoj ručnik jer plaža nikad nije krcata, a noge će vam uživati hodajući po mekom smeđem pijesku. Nećete ostati ni gladni s improviziranom ponudom cateringa.

8. Plaža Pirka, Pag

Pješčano-šljunčani prilaz uvest će vas u svjetloplavo more. Crvenkaste stijene iza vas pružit će vam hlad u popodnevnim satima.

9. Plaža Zrće, Novalja

Ova plaža poznata je širom svijeta po nezaboravnim zabavama. Tijekom dana možete ljenčariti, kupati se ili se uključiti u neki od mnogobrojnih sportova, a navečer počinje tulum.

10. Plaža Krcalo, Jakišnica

Pristup plaži otežan je, ali tirkizno plavo more natjerat će vas da ipak pokušate. Hlada ima dovoljno, kao i mjesta za prženje na suncu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju