Snowdonia

Predivna regija u sjevernom Walesu i poznat nacionalni park koji se prostire na 823 kvadratna kilometra. U ovom parku nalazi se i najveće jezero u Walesu. Svakako vrijedi posjetiti sela, okolnu prirodu i slikovite doline koje su prepune povijesti i lokalne kulture.

Jezero District
Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Engleske i jedno je od najpopularnijih mjesta za odmor u UK. Ovo mjesto nadahnjuje ljude veličanstvenim jezerima, planinama i šumama. Šumoviti brežuljci i prekrasna jezera čine ovo mjesto idealnim za avanturističke izlete. Nema boljeg mjesta za vožnju brodom ili šetnju tajnovitim šumama. Svake godine ovo područje posjeti preko 14 milijuna ljudi.

Bristol
Bristol je poznat kao ceremonijalan grad u jugozapadnoj Engleskoj. Prepun je brdskih vidikovaca i brojnih povijesnih mjesta koje valja posjetiti i istražiti. Ljubitelji plovila ovdje mogu ispuniti svoje snove isplovljavajući u nekim od najslavnijih brodova svijeta.


York
Tamo gdje se susreću rijeke Foss i Ouse, nalazi se prekrasan grad York. Ograđen zidinama prepun je kulturne i povijesne baštine i drugih atraktivnih mjesta za turiste. Najznačajnija atrakcija je crkva York, gotička katedrala prepuna umjestnina.

Stonehenge
Definitivno najpoznatija atrakcija u UK. Prapovijesna lokacija koja stoljećima privlači hodočasnike, turiste i istraživače tajanstvenog iz svih dijelova svijeta. Stonhenge se nalazi u neposrednoj blizini grada Amesbury i pod zaštitom je UNESCO-a. Spomenik je savršen spoj arhitekture i prirode, a lokalitet je poznat kao nalazište nekih od najstarijih primjeraka iz brončanog i doba neolitika. Obavezno rezervirajte kartu unaprijed jer su velike šanse da će biti previše posjetitelja.

Edinburgh
Spremite se doživjeti pravu Englesku povijest. Edinburg se dijeli na stari i novi dio s brojnim povijesnim mjestima između njih. Stari dio grada poznat je po ulici Royal Mile koja povezuje palaču Roodhouse s dvorcem Edinburgh. Novi dio grada zapravo nije nov, ali je izgrađen kasnije od starijeg dijela. Poznat je po neoklasičnoj arhitekturi i brojnim festivalima.

Cornwall
Poluotok s liticama koje imaju predivan pogled na ocean. Njegove bijele i zlatne pješčane paže privlače sve više turista iz cijeloga svijeta. Osim plaža u ponudi je mnoštvo aktivnosti na otvorenom, brojni restorani s ukusnom hranom i nevjerojatnim pogledom. Ovdje možete saznati sve o botaničkim istraživanjima u Velikoj Britaniji.


Liverpool
Kulturno središte zemlje i najprikladnije mjesto za ljubitelje kazališta, glazbe, umjetnosti i istraživače povijesti. Povijest grada vezana je za luku koja je bila glavna za uvoz i izvoz dobara u UK. No, ono po čemu je grad najpoznatiji su svakako Beatlesi, koji su ovdje osnovani 1960. godine.

Manchester
Drugi po veličini grad u UK svake godine privlači milijune turista. Ovaj grad ima sve, povijest, zabavu, modu, šoping... Najfascinantniji dio Manchestera je kineska četvrt u kojoj se nalaze najbolji primjeri arhitekture iz 19 stoljeća.

London
Po mišljenju mnogih - najfascinantniji grad na svijetu, i blistava zvijezda UK. Povijest, umjetničke galerije, muzeji, šoping centri, fantastični restorani, lijepi i uvijek zeleni vrtovi, kazališta, plemići, muving - sve to u jednom gradu. London je sve, morate ga vidjeti!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju