Ugledni britanski dnevni list, Guardian, na svojim internetskim stranicama objavilo je listu 50 najljepših plaža na svijetu, koju su im pomogli sastaviti čitatelji. Već iz naslova znate da nije moglo proći bez naših ljepotica na listi, i to dvije, ali možda ćete se ipak iznenaditi kada čujete o kojim 'skrivenim' biserima je riječ.

Nisu to Zlatni rat, ni Stiniva ili neka druga plaža za koju već zna cijeli svijet... Na listi su se našle manje razvikane, ali jednako lijepe plaže - Šunj na Lopudu i Jagodna na Hvaru.



Guardian opisuje Šunj kao dio mirnog otoka Lopuda, koji na svojih kilometar pijeska i plićaka nudi dva restorana i to sve samo na 40 minuta vožnje trajektom od Dubrovnika.

Jagodnu Britanci opisuju, kao raj do kojeg se dolazi jednosmjernim tunelom koji prolazi kroz srce otoka i kao savršenu protutežu užurbanom i pretrpanom Hvaru. Bistro more, stijene s kojih možete skakati i na kojima se možete izležavati te brojni zaljevi za istraživanje u okolici, ono su što je Jagodni donijelo mjesto na ovom popisu kojeg cijelog možete pogledati na linku i isplanirati svoje iduće putovanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju