Sastojci za vegetarijanske punjene paprike:
6 velike paprike
300 grama kuhane kvinoje
60 grama naribanog parmezana
1 luk
2-3 češnja češnjaka
2 srednje velike tikvice
1 patlidžan
3 srednje velike rajčice
½ čajne žličice sušenog timijana
½ čajne žličice sušenog ružmarina
½ čajne žličice sušenog bosiljka
sol i papar po želji
2 žlice maslinova ulja

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Punjene paprike (Foto: Stockfood)



2. Operite paprike, prerežite ih napola i očistite koštice. Stavite ih u lim za pečenje i pecite dvadesetak minuta dok ne omekšaju.

3. Za to vrijeme skuhajte kvinoju na uobičajeni način.

4. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko propirjajte sitno nascjeckan luk i češnjak. U tavu ubacite tikvice, patlidžane i rajčice nasjeckane na kockice otprilike iste veličine.

5. Začinite sa sušenim timijanom, ružmarinom, bosiljkom, solju i paprom, pa sve zajedno pirjajte desetak minuta.

6. Napunite svaku pečenu papriku s malo kvinoje i povrtnom mješavinom te preko svega stavite nešto naribanog parmezana.

7. Zapecite u pećnici još desetak minuta dok se sir ne otopi, a paprike ne omekšaju.

8. Poslužite paprike uz prilog po želji. Dobar tek!