U neku ruku, to je čak i logično jer ako leteći provedete više od 18 sati u komadu, ne vidimo kakva smisla ima "gnijezditi" se po neudobnim sjedalima. Ipak, neki avanturisti pokušali bi i to, samo da se mogu pohvaliti kako su letjeli najdužom rutom na svijetu, ali ipak, ako će to željeti, morat će papreno platiti kartu.

Avion (Foto: Shutterstock)

Rekordni let kompanije Singapore Airlines trajat će ravno 18 sati i 45 minuta, a premijeru će doživjeti 11. listopada ove godine. Let će spajati Newark (New Jersey) i Singapur, a svojim trajanjem oborit će dosadašnji rekordni let, koji od 2017. povezuje Dohu i Auckland.

No neki putnici ostali su neugodno iznenađeni najavom kompanije kako na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici birati između 94 sjedala premium ekonomske klase i 67 sjedala biznis klase. Iz aviokompanije su objavili kako su se za ovaj potez odlučili shvativši da na ovako dugim letovima jednostavno treba prilično mnogo komfora.

Avion (Foto: Shutterstock)

Rekordno dugački let predstavit će i novi Airbusov model, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima značajno veće prozore, kvalitetu dotoka zraka, ali i osvjetljenje koje treba pomoći pri jet lagu.

Udaljenost od Singapura do Newarka iznosi nevjerojatnih 16700 kilometara, a očekuje se kako će karta u jednom smjeru koštati od 1000 dolara naviše.