U neku ruku, to je čak i logično jer ako leteći provedete više od 18 sati u komadu, ne vidimo kakva smisla ima "gnijezditi" se po neudobnim sjedalima. Ipak, neki avanturisti pokušali bi i to, samo da se mogu pohvaliti kako su letjeli najdužom rutom na svijetu, ali ipak, ako će to željeti, morat će papreno platiti kartu.

Rekordni let kompanije Singapore Airlines trajat će ravno 18 sati i 45 minuta, a premijeru će doživjeti 11. listopada ove godine. Let će spajati Newark (New Jersey) i Singapur, a svojim trajanjem oborit će dosadašnji rekordni let, koji od 2017. povezuje Dohu i Auckland.

No neki putnici ostali su neugodno iznenađeni najavom kompanije kako na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici birati između 94 sjedala premium ekonomske klase i 67 sjedala biznis klase. Iz aviokompanije su objavili kako su se za ovaj potez odlučili shvativši da na ovako dugim letovima jednostavno treba prilično mnogo komfora.

Rekordno dugački let predstavit će i novi Airbusov model, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima značajno veće prozore, kvalitetu dotoka zraka, ali i osvjetljenje koje treba pomoći pri jet lagu.

Udaljenost od Singapura do Newarka iznosi nevjerojatnih 16700 kilometara, a očekuje se kako će karta u jednom smjeru koštati od 1000 dolara naviše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju