Mozambik

Ovo je jedina zastava na svijetu koja na sebi ima moderno oružje, odnosno pušku. Popularna puška 47-ica predstavlja krvavo razdoblje desetogodišnjeg građanskog rata.


Havaji
Iako nikada nisu bili dio Britanskog carstva, u svojoj zastavi imaju Union Jack – britansku zastavu!. Legenda kaže da je kralj Kamenhameha bio toliko zadivljen britanskom zastavom da ju je zauvijek odlučio ukomponirati u njihovu.


Drniš
Drniš na svom grbu ima prikazanog sv. Roka s malim psom kojeg je prema legendi spasio. Pas mu se odužio tako što mu je poslije jednog napada lizao rane i donio kruha kada je bio gladan.

Nepal
Jedina zastava na svijetu koja nije četvrtastog oblika. Tipično za Nepal.



Sicilija
Sicilijanska zastava ima simbol tronoge žene za koju se pretpostavlja da svojim nogama prikazuje trokutasti oblik otoka.

Antarktika
Ovo nije službena zastava jer Antarktika zapravo nije ni država. Zastavu je dizajnirao britanac Graham Bartram, a predstavlja bijeli obris kontinenta na plavoj podloz. Time jasno daje do znanja da nije pod ničijom vlašću iako ga mnogi svojataju.


Bermuda
U lijevom gornjem kutu nalazi se Britanska zastava, a desno pored nje je grb na kojem je prikazano potonuće broda Venture admirala Georga Somersa. Ironično, kada se zna da je na području Bermudskog trokuta prijavljeno najviše nestanaka aviona i brodova...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju