Ovaj mali kafić ne nalazi se na najblistavijim ili najprometnijim ulicama Züricha. Naprotiv, smjestio se u mirnu ulicu Josefstrasse, koju pohode ljubitelji kave. Tamo će naći kafić „Mame“, u kojemu se radi najbolja kava na svijetu.

Naime, u mjesecu studenom vlasnica kafića Emi Fukahori osvojila je Svjetsko prvenstvo u spravljanju kave održano u Brazilu. Sama Fukahori nije krila iznenađenje pobjedom, rekla je kako je „uvijek dobro pripremljena, ali i da je i za pobjedu trebala dosta sreće“.

 

 

Najzanimljivije je od svega to što je vlasnica kafića Mame relativno nova na ugostiteljskoj sceni. Nakon dugogodišnjeg rada u turističkoj industriji sasvim se slučajno zaljubila u spravljanje kave prije nekoliko godina. „Moja prijateljica Nina Rimpi, inače jedna od najboljih baristica Švicarske, natjerala me da probam kavu koju je napravila. Nakon što sam otpila gutljaj, ostala sam oduševljena jer je to za mene bio posve novi okus“, objašnjava Fukahori.

Nakon toga počela se baviti pripremom kave, a uspjesi su stizali jedan za drugim. Najprije je 2015. postala najbolji barist Švicarske, a nakon toga otvorila je kafić Mame sa svojim životnim i poslovnim partnerom Mathieuom Theisom.

 

 

„Željeli smo samo otvoriti mjesto koje će pohoditi zaljubljenici u kavu, a u tome smo i uspjeli“, objašnjava za Lonely Planet. Kaže da povremeno pije i druga pića, a kao Japanka voli popiti i razne vrste zelenih čajeva. Ipak, priznaje da je njezino znanje o čaju skromno, pa radije priprema kavu.

„Dan najviše volim započeti kremastim kapučinom“, priznala je za kraj žena koja kuha najbolju kavu na planetu.

"Zloglasno" pleme koje je ubilo Amerikanca: Priča čovjeka koji je više puta posjetio Sentinelce Sentinelac Sjeverni Sentinel Sjeverni Sentinel +0 Sjeverni Sentinel

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju