Nema te ankete, izbora, niti proglašenja najljepših svjetskih gradova, u kojima se ne spomene nama najljepši od svih – Dubrovnik. Pa koliko god vi imali poznanika, prijatelja, ili dobru vezu za apartman ili sobu, ljetovanje u hotelu uvijek ima neku svoju draž. A ovo su prema Trip Advisoru najbolji hoteli najljepšega Grada...


Mnoštvo je prilika za posjetiti vrhunski hotel. Igrate li nogomet za neki vrhunski klub, sudjelujete u izboru za Miss Universe, snimate Igru prijestolja, ili jednostavno radite u uspješnoj firmi. No, šalu na stranu, svatko bi si jednom trebao priuštiti odsjedanje u najljepšem gradu svijeta u hotelu na najvišem nivou.

Bazeni unutrašnji i vanjski, saune i yacuzziji, švedski stol, ugodna atmosfera i moderan dizajn, sve to i još mnogo više može te naći u nekom od dubrovačkih hotela. Najpuznatiji turistički portal svijeta, Trip Advisor, odnosno njegovi čitatelji - ovako su rangirali najbolje od najboljih!


5. Royal Princess Hotel
Kardinala Stepinca 31


Samo 4 km od povijesne jezgre grada Dubrovnika i 24 km od Zračne luke Dubrovnik, smjestio se Royal Princess Hotel koji raspolaže s 54 luksuzna Deluxe apartmana površine 50 m2 i predsjedničkim apartmanom površine 192 m2. U njima ćete se osjećati doista kraljevski, kako to i priliči kraljevskom Dubrovniku. Royal Princess Hotel osigurat će vam deluxe smještaj i luksuzan boravak u elitnim objektima, besprijekornu uslugu i zadivljujuću lokaciju koja će nadmašiti sva vaša očekivanja, a tu je i Wellness & Spa zona površine preko 550 m s unutrašnjim bazenom, saunama, sobama za masažu i fitness zonom!

4.
Hotel Excelsior Dubrovnik
Frana Supila 12


Hotel Excelsior Dubrovnik s pet zvjezdica, prema uglednom časopisu Sunday Times, poznat je kao jedan od najboljih hotela na Mediteranu. Smješten u neposrednoj blizini stare gradske jezgre Dubrovnika s pogledom na Jadransko more, izuzetna lokacija, nenametljiva elegancija i mediteranski šarm čine ovaj hotel jedinstvenim i neponovljivim.

U svojoj dugogodišnjoj povijesti, još od 1913.g., Hotel Excelsior ugostio je mnoge slavne ličnosti kao što su kraljica Elizabeta, Princeza Margareta, Margaret Thatcher, kralj Olaf, Vaclav Havel, Edward Kennedy, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Francesca von Habsburg sa svojom obitelji, Ivana Trump, Sir Roger Moore, Armand Assante, Martin Sheen i mnogi drugi.


3. Hotel Stari Grad
4 Od Sigurate, Dubrovnik, Croatia


Potpuno renovirana 2013. godine, ova kuća dubrovačkih vlastelina pretvorena je u butik hotel koji fantastično kombinira staru bazu i moderan dizajn. Svega osam soba skockano je do savršenstva, a s prozora vas gleda srce najljepšega Grada svijeta. Uživajte u zelenom i purpurnom cafe baru, ili uživajte na terasi restorana na krovu hotela. Dakle, srce i duša Grada!

 

2. Hotel Bellevue Dubrovnik
Pera Cingrije 7


Smješten na vrhu stijene koja se na 30 metara visine nadvila nad zaljev Miramare, hotel Bellevue u Dubrovniku predstavlja jedinstven spoj diskretnog luksuza i prirodnih detalja.

Već kada zakoračite u unutrašnjost panoramski pogled na pučinu će Vam oduzeti dah i ostaviti pečat nesputanosti koja se još može oćutiti samo na plovidbi otvorenim morem. U centru Dubrovnika, udaljen od stare gradske jezgre tek 10-ak minuta ugodne šetnje, a ipak izoliran na svojoj stijeni, Bellevue potvrđuje svoj naziv oaze mira.

Unutar svoje 91 luksuzne sobe, uključujući 14 apartmana i predsjednčki apartman „Lovor“, hotel Bellevue Vam je spreman ponuditi spoj tradicije i najnovijih tehnologija, te posebnu posvećenost detaljima. Comfort Zone, spa & wellness centar, je prostor posvećen isključivo obnovi Vašeg duha i tijela, od mnogobrojinh ugodnih tretmana do zatvorenog bazena s kojeg se pruža pogled na more ispod stijene.

Hotel Bellevue je proglašen jednim od najboljih novih hotela u Europi od strane britanskih dnevnih novina “The Sunday Times”.


1. Hilton Imperial Dubrovnik

Marijana Blažića 2


Hilton Imperial Dubrovnik, luksuzan hotel bogate povijesti i tradicije, jedan je od najpoznatijih dubrovačkih hotela s 5 zvjezdica koji se nalazi na samom ulazu u staru gradsku jezgru. Originalno sagrađen 1895. godine te u potpunosti obnovljen 2005. predstavlja spoj fascinantne arhitekture 19. stoljeća i modernog dizajna. S terasa hotela pruža se jedinstven pogled na srednjovjekovne zidine i morsku pučinu....

U ponudi hotela je 139 vrhunski opremljenih soba koje odišu mediteranskim ugođajem, 8 prostranih apartmana te raskošan predsjednički apartman. Prestižan restoran „Porat“ koji sbiljem nudi bogat izbor gastronomskih delicija baziranih na kombinaciji internacionalne i tradicionalne dalmatinske kuhinje. Za opuštanje posjetite suvremeni Wellness i Fitness centar koji se sastoji od potpuno opremljene fitness dvorane upotpunjene unutarnjim bazenom, Jaccuzzi-em, saunom i parnom kupelji.

A koji je vaš dubrovački favorit?

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju