Brodski Curling club Legija 17. siječnja organizira natjecanje pod nazivom Trofej kutija čvaraka, na kojem će nastupiti gotovo sve ekipe iz Hrvatske, dakle Croling, Čudnovati Čunjaš, Zagreb, Vis, kao i svi koji se prijave!


Curling zadnjih godina doživljava malen, ali svejedno boom u Hrvatskoj, muška reprezentacija je bila četvrta na Europskom prvenstvu B skupine, a naše su djevojke 2014. osvojile broncu na Svjetskom prvenstvu za gluhe i nagluhe osobe!


Gradsko klizalište SRC Klasije, koje nažalost dimenzijama ne zadovoljava stroge kriterije za održavanje međunarodnih ni ikakvih utakmica u curlingu, tako će i sedmu godinu zaredom biti ledeno poprište za tridesetak i više sportaša i rekreativaca.


Oni će u veseloj atmosferi uz kobase, čvarke, kolače i domaće pivo lokalnih homebrewera (posebno nas veseli!) moći uživati u igranju, navijanju, kao i upijanju osnovnih pravila ovog sporta kojeg u Kanadi profesionalno igra preko tri milijuna ljudi. Profesionalno. Tri milijuna. Dobro ste pročitali.


Iako u Zagrebu ima i prečih stvari za obnoviti i podignuti, poput šatora ili fontana, još uvijek se čeka dvoranica, ili barem dva natkrivena komada leda za hrvatske curlere, a do tog sretnog trenutka - svi ste pozvani na Trofej kutija čvaraka, u subotu 17. siječnja u 10 sati! Brode, stižemo!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju